Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Χρήση του παλαιού νοσοκομείου ως κέντρο υγείας αστικού τύπου ζητά ο Μπ. Χαραλάμπους

Τη χρήση του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου της Κέρκυρας για Νοσοκομείο χρονίων νοσημάτων και Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου,ζητά με ερώτησή του προς την υπουργό Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους.

Οπως αναφέρει: Είναι γνωστό πως στην Κέρκυρα, στην οποία κατοικούν μόνιμα 120.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει Δημόσιο Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων. Υπάρχουν 2 παρόμοια ιδρύματα –το ένα ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας και το άλλο στην Καθολική Αρχιεπισκοπή– τα οποία αφενός μεν δέχονται περιορισμένο αριθμό ασθενών αφετέρου ελάχιστοι Κερκυραίοι μπορούν να ανταποκριθούν λόγω του υψηλού νοσηλίου (1.000-1.200 € μηνιαίως). Έτσι οι Κερκυραίοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό αναγκά–ζονται να ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, κρατώντας τον δικό τους άνθρωπο, που χρήζει φροντίδας νοσοκομείου χρονίως πασχόντων, στο σπίτι και πληρώνοντας αποκλειστική νοσοκόμα και φαρμακευτικό υλικό για να τον φροντίζει.

Είναι γνωστό επίσης πως η πόλη της Κέρκυρας δεν διαθέτει Κέντρο Υγείας. Η έλλειψη αυτή μέχρι της στιγμής δεν είναι πολύ εμφανής γιατί καλύπτεται από το υπάρχον Νοσοκομείο, το οποίο όμως –βάσει των δικών σας διαβεβαιώσεων– σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί στο καινούριο Νοσοκομείο που βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού της πόλης.

Δεδομένου ότι οι Κερκυραίοι σχεδόν ομόφωνα (ομόφωνο ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου, ομόφωνα ψηφίσματα διάφορων Δημοτικών Συμβουλίων κλπ.) ζητούν το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου –μετά τις απαραίτητες επισκευές– να παραμείνει στη χρήση του Υπουργείου Υγείας και να συνεχίσει τη λειτουργία του σαν Νοσοκομείο χρονίως πασχόντων και σαν Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός εάν είναι στις προθέσεις της και πότε να υλοποιήσει την άμεση αυτή ανάγκη του Κερκυραϊκού λαού
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: