Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Νομ. Συμβούλιο: Τροποποίηση προγράμματος για τη σχολική στέγη


Την τροποποίηση του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης (προσθήκη 6 προτάσεων της Νομαρχίας) ενέκρινε το Νομ.Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Εγκρίθηκε επίσης η κατάρτιση του προγράμματος «ΚΑΠ επενδύσεις» και του προγράμματος οδοποιίας.
Για τη σχολική στέγη ο αντινομάρχης Κ.Λέσσης πρότεινε την ένταξη στο πρόγραμμα, του Δημοτικού σχολείου Κοντοκαλίου, προσθήκη αιθουσών στο 2ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης, την κατασκευή του Γυμνασίου Σκριπερού (προσθήκη αιθουσών) και του 4ου λυκείου στα Παγκρατέικα, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δ.Σ. Αυλιωτών την προσθήκη αιθουσών στα Δ.Σ. Γαστουρίου και Βυρού.
Αναβολή ζητήθηκε στο θέμα της καταβολής από ΚΑΠ επενδύσεις για έργα υποδομών-οδοποίας που θα γίνει στο επόμενο Νομ.Συμβούλιο.
«Θα ανταποκριθούμε ενόψει Πάσχα για επουλώσεις λακκούβων κλπ. Ωστόσο υπάρχει προγραμματισμός για νέα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας» σημείωσε ο αντινομάρχης.
Έγκρίθηκαν επίσης οι εισηγήσεις του κ. Λέσση για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για ωρίμανση των έργων «Προστασία λιμανιού Αυλάκια Οθωνών από Ανατολικούς ανέμους, «Επέκταση λιμανιού Μαθρακίου», «Βελτίωση -επέκταση λιμανιού Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών»,για την κατασκευή του έργου «Επισκευή – Συντήρηση – Διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κέρκυρας και 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας» και για την κατασκευή του έργου « Βελτίωση δρόμου Ρόδας».
Αλλα θέματα

Στη συνεδρίαση του Ν.Σ. συζητήθηκε επίσης πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η παράταξη της ΝΑΣΥ με το οποίο ζητούσε την καταδίκη από το Συμβούλιο των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Η παράταξη Μαχειμάρη κατέθεσε δικό της ψήφισμα, ωστόσο το ψήφισμα της ΝΑΣΥ απέσπασε και τις ψήφους της πλειοψηφίας(συγκέντρωσε 9 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές, 3 παρών και 1 αποχή).
Τελικά δεν εγκρίθηκε αφού δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων ( 11 θετικών δηλαδή επί 21 παρόντων).
Στην ίδια συνεδρίαση, το Νομαρχιακό ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο των φραγμάτων με την αποχή των συμβούλων της ΝΑΣΥ, ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αγίου Γεωργίου, και παραχώρησε 13 άδειες πλανόδιου εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: