Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στο Νομάρχη ο νέος αστυνομικός διευθυντής


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Θεοχάρης Γιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συζήτησαν τα θέματα συνεργασίας, καλύτερης αστυνόμευσης, ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών και συμβολής στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Παράλληλα, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε το Νομάρχη για τον θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς που εφαρμόζεται πιλοτικά στο νησί μας. Όπως επεσήμανε ο κ. Γιώτης στο Νομάρχη, με το θεσμό αυτό δημιουργείται ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες των Αστυνομικών της Γειτονιάς είναι και οι εξής:

* Περιπολούν τη γειτονιά ευθύνης τους σε συγκεκριμένη πορεία.
* Επικοινωνούν με τους κατοίκους, τη νομαρχιακή και τη δημοτική αρχή, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τη σχολική κοινότητα, τους τοπικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών και τους κοινωνικούς φορείς. Καταγράφουν τα προβλήματά τους και συνεργάζονται μαζί τους για την επίλυσή τους.
* Συμπαρίστανται σε θύματα εγκληματικών πράξεων, συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία και ενημερώνουν σχετικά την υπηρεσία τους.
* Βοηθούν συνανθρώπους μας με αναπηρία, ηλικιωμένους ή μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χορήγηση βεβαιώσεων, στη συμπλήρωση εντύπων ή σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας.
* Παρίστανται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Ο Νομάρχης ευχήθηκε στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, του δήλωσε ότι η συνεργασία της Νομαρχίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της είναι δεδομένη, και παράλληλα ευχήθηκε να έχει και επιτυχία ο νέος θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ο οποίος όπως επεσήμανε θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ενημέρωση των υπηρεσιών της Νομαρχίας


Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, επισκέφθηκαν και τον Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας Κώστα Καρβούνη όπου τον ενημέρωσαν για τα καθήκοντά τους και του ζήτησαν να έχουν συνεργασία με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Ο κ. Καρβούνης τους ευχήθηκε και αυτός επιτυχία στα καθήκοντά τους και τους έκανε γνωστό ότι θα αποσταλεί το συντομότερο δυνατόν εσωτερικό έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες της Νομαρχίας για άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που τίθενται σε αυτές από τους αστυνομικούς της γειτονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: