Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αύριο η πρώτη αγωγή των εργαζομένων στο Ακτή Μεσσογής


Συνεχίζουν τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στο Ακτή Μεσσογής με τη στήριξη του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων. Αύριο στο Ειρηνοδικείο εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση που αφορά δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2009, επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και ανεξόφλητα ποσά παρελθόντων ετών.
Οπως δήλωσε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Σταμ. Πελάης, πρόκειται για μια κρίσιμη δίκη, από την απόφαση της οποίας θα κριθεί το δικαίωμα των εργαζομένων να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό του ακινήτου που έχει προσημειωθεί από το καλοκαίρι.

Συκοφαντίες

Ο κ.Πελάης μίλησε και πάλι για προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων του Ακτή Μεσογγής, για το αυτονόητο δικαίωμα της πληρωμής τους, μέσω κατηγοριών κατά του ιδίου και του σωματείου «από εκπρόσωπους της εταιρείας και διάφορους συμπαραστάτες της».
Επεσήμανε ακόμη ότι:
Οι εργαζόμενοι:
1. Στις 30 Ιουλίου μετά από δεκαπέντε (15) ημέρες αγώνα, απέδειξαν ότι δεν ακολουθούν το δρόμο της αδιαλλαξίας που χάραξε η επιχείρηση και δέχτηκαν ρύθμιση των πληρωμών τους.
2. Στις 4 Νοέμβρη δέχονται πρόταση της επιχείρησης για νέα 25ήμερη αναβολή της πληρωμής τους χωρίς αντίκρισμα.
3. Στις 28 Φλεβάρη 2010 δηλώνουν προς την επιχείρηση με ψήφισμά τους που κοινοποιούν σε όλους τους φορείς:
«Με αίσθημα ευθύνης και πάλι δηλώνουμε ότι δεν συνδέουμε την εξόφληση των δεδουλευμένων μας με την λειτουργία της επιχείρησης το πρώτο διάστημα του καλοκαιριού. Σε αυτό το διάστημα ο αγώνας για την εξόφλησή μας και η λειτουργία του ξενοδοχείου δεν έρχονται σε αντιπαράθεση».
4. Στις 10 Μάρτη 2010 στο Υπουργείο ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά από την επιχείρηση να κάνει, όπως και οι εργαζόμενοι, αίτημα προς το υπουργείο να λειτουργήσει το ξενοδοχείο με έκτακτα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού εφόσον δηλώνει η εργοδότρια εταιρεία ότι έχει πρόβλημα λειτουργίας.
Στον επίλογο, ο κ. Πελάης τόνισε ότι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου δηλώνει ότι θα στηρίξει τέτοιο αίτημα και η επιχείρηση αντί να αποδεχτεί την πρόταση με πανηγυρισμούς δηλώνει ότι ,θα εξετάσει την πρόταση των εργαζομένων...
Και κατέληξε με την εξής επισήμανση: «Προφανώς το ξενοδοχείο, το κλείνει αυτός που έχει αυτή την δυνατότητα και δεν είναι άλλος από τον εκάστοτε επιχειρηματία με τον αέρα που του δίνουν οι κυβερνητικές πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: