Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Στην Κέρκυρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης


Οπως ανακοινώθηκε πριν απο λίγο από το δελτίο ειδήσεων του Corfu Channel στις 16,17 και 18 Μαίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, για πρώτη φορά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του σταθμού, η ανάθεση του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης στην Κέρκυρα οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Κερκυραία Υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δ. Διαθεσόπουλο και ενώ μέχρι τότε στην "κούρσα" για την πόλη που θα αναλάμβανε την διοργάνωση προηγούνταν η Τρίπολη, που πίεζε δια του Δημάρχου και του Νομάρχη, να ανατεθεί στην πολη η διοργάνωση.
Τελικά μετά την παρέμβαση της Κερκυραίας πολιτικού ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Δ. Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε ότι η Κέρκυρα θα αναλάβει τελικά την διοργάνωση. Έτσι για μια εβδομάδα τον Μάιο θα βρεθούν στον νησί μας πάνω απο 700 κορυφαίοι αθλητές της κολύμβησης και πάνω απο 1000 φίλαθλοι, παράγοντες, προπονητές και δημοσιογράφοι. Τα οικονομικά οφέλη για τον τόπο είναι ευνόητα.
Όπως επίσης και τα οφέλη σε αθλητικες υποδομές θα είναι μεγάλα αφού εξ αιτίας τόσο του πανελλήνιου πρωταθλήματος όσο και για το πανευρωπαικό φάιναλ φορα θα γίνουν εργασίες που θα καταστήσουν το κολυμβητήριο μας σύχγρονο και λειτουργικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: