Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σε λειτουργία ο πρώτος υπόγειος κάδος απορριμμάτων


Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από σήμερα το πρώτο υπόγειο σύστημα εναπόθεσης απορριμμάτων. Ο υπόγειος κάδος απέναντι από τα Π. Ανάκτορα, παρουσιάστηκε και επίσημα στα ΜΜΕ, από το δήμαρχο Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ.
«Κάνουμε μια προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή. Σε αυτό βασικό ρόλο παίζουν οι συμπολίτες μας οι οποίοι θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν τον κανονισμό αστικής λειτουργίας της πόλης, δηλαδή να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής στους κάδους ανά πάσα ώρα και στιγμή», ανέφερε ο κ. Μικάλεφ.
Στους στόχους του Δήμου είναι να εξοπλίσει και άλλες περιοχές της πόλης με παρόμοια συστήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα με τους πλέον σωστούς και περιβαλλοντικούς όρους.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση διαθέτει τέσσερις κάδους απορριμμάτων καθώς και σύστημα ψεκασμού προκειμένου να μην προκαλείται δυσοσμία στην περιοχή.
Είναι σε θέση να συγκρατήσουν τα απορρίμματα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ με σύστημα ειδοποίησης, θα μπορεί να καταλάβει η υπηρεσία καθαριότητας πότε οι κάδοι χρειάζονται άδειασμα.
Μετά τον υπόγειο κάδο στη Μ. Μεθοδίου, ο Δήμος θα προχωρήσει και σε μια ακόμα απέναντι από το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: