Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ

Αναιτιολόγητη απόλυση εργαζόμενης στο ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι.Μ., χωρίς μάλιστα να της δοθεί αποζημίωση, καταγγέλει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ιδιωτικού τομέα υγείας του νομού.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Μέσα στην γενικότερη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη το τελευταίο διάστημα,το Γηροκομείο της Πλατυτέρας που ανήκει στην Εκκλησία εμφανίστηκε ως ο πιο στυγνός και ανάλγητος εργοδότης.
Την ίδια ώρα που η Εκκλησία ζητάει την ευνοϊκή φορολόγηση της από το Κράτος επικαλούμενη το κοινωφελές της έργο φαίνεται ξεκάθαρα τι πάει να πει «ιερή επιχειρηματικότητα».
Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε σε αναιτιολόγητη απόλυση εργαζόμενης χωρίς μάλιστα να της δίδεται καν αποζημίωση.
Με την δικαιολογία ότι η εργαζόμενη δούλευε στο ίδρυμα με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις την απέλυσαν, 2 μήνες μετά την λήξη της τελευταίας της σύμβασης, παραβλέποντας την νομοθεσία που αναφέρει ότι αν εργαζόμενος συνεχίσει να εργάζεται μετά την λήξη της σύμβασης του μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, όποτε και αποκτά και δικαιώματα, πράγμα που δεν θέλει με τίποτα η Διοίκηση του Ιδρύματος.
Ταυτόχρονα, παράνομα πάλι, η Διοίκηση του Ιδρύματος δήλωσε ότι η απόλυση συνέβη 2 μήνες πριν (ενώ η εργαζόμενη συνέχιζε να δουλεύει κανονικά), με αποτέλεσμα η απολυμένη να μην μπορεί να πάρει ούτε καν επίδομα ανεργίας λόγω της παρόδου των 2 μηνών από την απόλυση. Μόνο μετά την παρέμβαση του σωματείου υποχρεώθηκε η εργοδοσία να προχωρήσει στα αυτονόητα, ώστε να πάρει η απολυμένη συναδέλφισα τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας.
Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα εργασιακό χώρο όπου επικρατεί πλήρως η εργοδοτική τρομοκρατία, η συστηματική παρακολούθηση μέσω καμερών, κόπου επικρατεί (παράνομα πάλι) το σύστημα των χρηματικών τιμωριών και που εργαζόμενοι βλέπουν να αφαιρούνται από τον μισθό τους 200 και 300 ευρώ, για παραλήψεις ή για λάθη που κάνανε κατά τη γνώμη της εργοδοσίας.
ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ;
Είναι σαφές ότι για τους διευθύνοντες στο Ίδρυμα της Εκκλησίας το «κοινωφελές» έργο του Ιδρύματος πατάει πάνω στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην τρομοκρατία, στο ξεζούμισμα και στην συνέχεια στο πέταγμα των εργαζομένων στον κάλαθο των αχρήστων.
Οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε να βλέπουμε τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας στο όνομα της οποιαδήποτε κρίσης και για να έχει μεγαλύτερα κέρδη ο κάθε επιχειρηματίας, όπως αυτός και αν λέγεται.
ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Το Γηροκομείο Πλατυτέρα να σέβεται την εργατική νομοθεσία.
• Την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης στο Γηροκομείο Πλατυτέρα.
• Να σταματήσει άμεσα η παράνομη πρακτική του ιδρύματος της επιβολής χρηματικών προστίμων στους εργαζόμενους.
• Την άμεση επιστροφή των χρημάτων των εργαζομένων από την διοίκηση του Ιδρύματος.
• Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των επαναλαμβανόμενων συμβάσεων που μόνο σκοπό έχει την μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την εύκολη απόλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: