Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

A2 Χάντμπολ: ΑΟ Φαίαξ- Ποσειδών Λουτρακίου 29-35


Το πάλεψαν οι αθλητές του Φαίακα κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που φιγουράρει στην τετράδα των πλευ οφ του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής. Γνώρισαν την ήτα με τελικό σκορ 29-23 αλλά ταυτόχρονα και το θερμό χειροκρότημα των 200 και πλέον φιλάθλων που επιβράβευσαν έτσι την προσπάθεια των Κερκυραίων αθλητών.

Τα δεκάλεπτα 4-6, 7-13 (ημ)13-15,18-21,24-29 και τελικό 29-35

Σε αυτό το παιγνίδι η Κερκυραϊκή ομάδα έδειξε πως έχει τις δυνάμεις να ανταγωνιστεί ομάδες με πλούσιο ρόστερ. Με αθλητές που έχουν παίξει σε εθνικά συγκροτήματα, με πείρα σε μεγάλες κατηγορίες. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως το Λουτράκι, ο Φαίακας αντιπαραβάλλει το πλούσιο ταλέντο των γηγενών αθλητών του, που είναι πολύ κοντά στον βασικό στόχο τους, την παραμονή στην μεγάλη και ανταγωνιστική κατηγορία της Α2 εθνικής.

Το παιγνίδι ήταν δυνατό και προσέφερε συγκινήσεις. Το Λουτράκι μόνο στο δέυετρο δεκάλεπτο ξέφυγε στο σκορ, κτίζοντας μια διαφορά 7 τερμάτων, με τον Φαίακα να μην τα παρατά και να τελειώνει το ημίχρονο στα δυο γκολ διαφορά και να φθάνει στο 36 του αγώνα στο γκολ. Το Λουράκι με ένα 7-2 ξέφυγε πάλι και κράτησε την διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ σε κανένα σημείο οι Κερκυραίοι χαντμπολίστες δεν χαρίστηκαν. Πάλεψαν την κάθε φάση, γι αυτό και ο κόσμος και οι παράγοντες του Φαίακα έδειξαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας.

Να σημειώσουμε πως ο Ποσειδώνα Λουτρακίου είχε στις τάξεις του δύο ξένους(Vladkov και Galandze) και έναν Ελληνοποιημένο (Tourkia George), ενώ την στηρίζουν οικονομικά ο Δήμος Λουτρακίου και 8 τοπικές επιχειρήσεις με προεξέχουσα το Καζίνο Λουτρακίου!

Απομένουν δύο παιγνίδια για το τέλος του πρωταθλήματος. Στις 10 του Απρίλη ο Φαίακας θα ταξιδέψει στις Σέρρες που θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Πανσερραικό, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Φοίβο Συκεών (24 Απρίλη) στη Κέρκυρα, παιγνίδι που ποιθανόν θα κρίνει και την πααμόνή στη κατηγορία.

Ο Φαίακας παρατάχτηκε με τους (Τριβυζάς Γιάννης προπονητής) Ρίγγας, Γιούργας, Κατσαρός, Σίμος, Ατσαλής 2, Γεωργιάδης 13, Βάγιας 4, Τσίλης 6, Κυριακίδης Α, Λαβράνος, Καραμανλής 4, Λιτσαρδόπουλος, Σούρσος, Σκορδίλης.

Στους άλλους αγώνες, η κατάσταση στην κορυφή διατηρήθηκε αφού και οι άλλοι τρείς (εκτός του Λουτρακίου) πρωτοπόροι κέρδισαν.
Σε ένα επεισοδιακό ματς στην Αξιούπολη, η ΧΑΝΘ πέρασε δια πυρός και σιδήρου κερδίζοντας τον τοπικό Αλέξανδρο με 29-25. Μετά τη λήξη υπήρξε ένταση με επιθέσεις κατά των Θεσσαλονικιών, ενώ το φ.α συντάχθηκε μετά από 90 λεπτά! Ο Αλέξανδρος έκανε ένσταση για ένα τάιμ άουτ που δεν δόθηκε στο 58΄ 09΄΄, για το οποίο η απάντηση ήταν ότι ήταν εκπρόθεσμο, ενώ γράφτηκε και η είσοδος φιλάθλων των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη και τα επεισόδια.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια εύκολα επικράτησε και ο Ιωνικός στην έδρα του Παράδεισου, ενώ το Κορωπί κέρδισε δύσκολα τον Φοίβο και εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ. Αποφασιστικό βήμα σωτηρίας έκαναν Άρης Νίκαιας και Αναγέννηση Βύρωνα που επικράτησαν επί των Πανσερραικού και Ελπίδων Πάτρας αντίστοιχα, ωστόσο η σωτηρία θα κριθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές

Όλα τα αποτελέσματα


Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου -Α.Σ. Ιωνικός Ν.Φ. 26-33

Γ.Σ. Κορωπίου- Π.Α.Σ. Φοίβος Συκεών 30-27

Γ.Ν.Ο. Άρης Νίκαιας -Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός 29-22

ΑΟ Φαίακας -Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου 29-35

Α.Σ. Αλέξανδρος Αξιούπολης - Χ.Α.Ν.Θ. 25-29

Α.Σ. Αναγέννηση Βύρωνα- Ελπίδες Πατρών 26-16

Δεν υπάρχουν σχόλια: