Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Υποσχέσεις για εξόφληση δεδουλευμένων πήραν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Τη δέσμευση του Δημάρχου Κερκυραίων ότι σύντομα (έως την Παρασκευή το πιθανότερο), θα γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων τους, πήραν σήμερα οι 11 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου στις οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 2 μηνών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στους ΟΤΑ Γεράσιμο Βλάσση που πήρε μέρος στη συνάντηση, ο δήμαρχος έδειξε κατανόηση για το όλο πρόβλημα και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επιλυθεί.
« Το θέμα είναι ότι θα πρέπει και οι χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. και το ΥΠΕΣ να έρχονται τακτικότερα και να μην είναι μειωμένες καθώς υπάρχει αντίκτυπος σε βάρος των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση, παρών ήταν και ο πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Παναγιώτης Μπογιάκης.

ΑΔΗΚ κατά Δήμου για τα τροφεία
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χάρης Μάστορας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, μετά την απόφαση της να επιβάλλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (17/3/10), η δημοτική αρχή δια του προέδρου των παιδικών σταθμών κ. Μπογιάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επιβάλλει ένα νέο χαράτσι στους δημότες – γονείς.
Ως ΑΔΗΚ αντιδράσαμε καταψηφίζοντας το μέτρο ως φορομπηχτικό. (Ακόμη και η αντιπολίτευση το καταψήφισε). Θεωρούμε ότι η προσχολική αγωγή (όπως παιδεία-υγεία-πρόνοια) αποτελεί κοινωνική αποστολή του κράτους, γι’ αυτό πρέπει να παρέχεται δωρεάν, ως κοινωνικό αγαθό.
Η όποια επίκληση από μέρους της δημοτικής αρχής για το γεγονός ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, μόνο ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί. Καθήκον της δημοτικής αρχής του κ. Μικάλεφ είναι να αγωνίζεται με τους δημότες και τους φορείς της Κερκυραϊκής κοινωνίας για πλήρη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών από το κράτος και όχι να ακολουθεί την εύκολη λύση της φορολόγησης των γονιών-δημοτών.
Η σημερινή δημοτική αρχή όμως, απέχει μακράν από τη λογική της διεκδίκησης από την κυβέρνηση ακομα και των αυτονόητων (εξόδων λειτουργίας των παιδικων σταθμών). Άλλωστε δικό της «έργο» είναι και η επιβολή καταβολής τροφείων και στο δημοτικό γηροκομείο, γεγονός που το είχαμε καταγγείλει.
Ως Α.ΔΗ.Κ. έχουμε να δηλώσουμε στους εργαζόμενους γονείς και γενικότερα στους κερκυραίους και κατοίκους της πόλης, ότι αυτή η πολιτική δεν θα περάσει! Θα την αντιπαλέψουμε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και έξω απ’ αυτό, μαζί με τους ίδιους τους εργαζόμενους…

Αντίδραση και απο ΠΑΜΕ
Και η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ με σχετική της ανακοίνωση,καταγγέλει την παραπάνω εξέλιξη.
Οπως τονίζει, « σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, με την πλουτοκρατία και την ΕΕ κάνει πραγματική επέλαση στο πενιχρό εισόδημα και σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, η δημοτική αρχή αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο: άξια συμπαραστάτης της κυβέρνησης και αρωγός στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η απόφαση για επιβολή των (φορο)τροφείων πάρθηκε μόνο με την πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου, και με το «έτσι θέλω». Καταψηφίστηκε όμως (και ορθώς), από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: