Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ: Οχι στη νέα φοροληστεία


΄΄Από την Δευτέρα 15 του Μάρτη μπήκαν και τυπικά σε εφαρμογή τα νέα αυξημένα χαράτσια μέσω της αύξησης του ΦΠΑ που αποτελούν νέα φοροληστεία. Πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που συναποφασίστηκαν με την Κομισιόν και τα άλλα κέντρα της πλουτοκρατίας. Από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ η κυβέρνηση υπολογίζει να συγκεντρώνει πρόσθετα χαράτσια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για κάθε χρόνο΄΄τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε.Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Και συμπληρώνει:
Η αύξηση του ΦΠΑ έρχεται σε συνέχεια των τρανταχτών ανατιμήσεων πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, που μπαίνουν σε συγκεκριμένα εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης (βενζίνες, τσιγάρα κ.ά.) από τους οποίους η κυβέρνηση εισπράττει πρόσθετα κονδύλια 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Όλα αυτά τα λεφτά που θα μαζέψει το κράτος από την άγρια φορολογία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων θα διοχετευτούν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματιών μέσω φοροαπαλλαγών και τεράστιων κρατικών επιχορηγήσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πετρελαίου που με τις δύο διαδοχικές ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης οι βενζίνες πήραν αύξηση πάνω από 24 λεπτά στο λίτρο ενώ το πετρέλαιο για τους εφοπλιστές είναι παντελώς αφορολόγητο.
Από την άλλη μεριά η ΕΕ το Γιουρογκρούπ στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του «Προγράμματος Σταθερότητας», να προωθήσει τα επόμενα που συναποφάσισαν σε Ασφαλιστικό, Εργασιακό. Δεν κάνει πόλεμο στους κερδοσκόπους γιατί είναι η ίδια ένωση κερδοσκόπων. Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο δρόμος της αποδέσμευσης από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι μονόδρομος για το λαό προκειμένου να γλιτώσει από τα δεινά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ. Δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη νέα φοροληστεία από την αύξηση του ΦΠΑ. Αντίθετα πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που ευθύνονται οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Να φορολογηθούν τα κέρδη τους με 45% και να καταργηθούν τα προνόμιά τους. Ταυτόχρονα να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τη δραστική μείωση του ΦΠΑ και την πλήρη κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στο γάλα, στο ψωμί, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: