Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Καθολική συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ



Δεν έγιναν τα τακτικά ιατρεία και τα χειρουργεία σήμερα στο Γεν. Νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ προχώρησαν στην προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας.
Οι γιατροί του ΕΣΥ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις περικοπές των κονδυλίων των εφημεριών και την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
Εκπροσωπώντας τους ειδικευμένους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Δ. Τσοπανίδης, χαρακτήρισε «σκανδαλώδες» το γεγονός ότι οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών έχουν να καταβληθούν από τον Δεκέμβρη.Πρόσθεσε ότι, η επίσχεση θα κρατήσει έως να γίνουν πληρωμές.
«Εχουν αξίωση να δουλεύουμε χωρίς πληρωμή; Πρόκειται για νόμιμη αντίδραση και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όποιοι τις έχουν. Η συμμετοχή είναι σχεδόν καθολική. Πρόκειται για μη τήρηση συμφωνίας που έχει υπογραφεί νομικά με την πολιτεία. Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Μας έκοψαν ακόμη και το επίδομα βιβλιοθήκης», αναρωτήθηκε εύλογα.
Από την πλευρά του ο ιατρός Γ. Κουλουρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε «τηλεφωνική ετοιμότητα», γεγονός που απαγορεύεται από το νόμο.
Το περιεχόμενο της κραυγής αγωνίας των νοσοκομειακών γιατρών μιλάει από μόνο του: «πολλές φορές χάνουμε ασθενείς, πεθαίνει κόσμος στο διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων, περιμένοντας τον ειδικευόμενο ιατρό που έχει βάρδια να αξιολογήσει την πληθώρα των περιστατικών»….

Δεν υπάρχουν σχόλια: