Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τελευταία παράταση στο Δήμο να απαντήσει στις προτάσεις τους έδωσαν οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου



Μια ακόμη πίστωση χρόνου στην δημοτική αρχή να απαντήσει στην πρότασή τους ή στην καλύτερη περίπτωση να εφαρμόσει τα όσα ζητούν, έδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της παλιάς πόλης στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Επιμελητήριο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν νομικά, όπως είπαν.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη


Εκτός του δημάρχου Σωτ.Μικάλεφ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και εκπροσώποι σωμάτων ασφαλείας όπως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Οι μόνιμοι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, ωστόσο θα περίμενε κανείς αριθμητικά να αντιστοιχούσαν στους παρόντες της περσινής αντίστοιχης εκδήλωσης.
Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση ήταν ουσιαστικά κατάθεση εμπειριών των μόνιμων κατοίκων του Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή το πως ζει ο καθένας εξ αυτών καθημερινώς την πόλη με τα προβλήματά της, και κατ΄ επέκταση προβλήματά τους.
Ως κύριο πρόβλημα λοιπόν αναδείχθηκε πρώτο στη λίστα το κυκλοφοριακό και οι χώροι στάθμευσης με ό,τι συνεπάγεται, δηλαδή ο προσδιορισμός των θέσεων στάθμευσης που αντιστοιχεί σε κάθε οικογένεια, ο χωροταξικός προσδιορισμός αλλά και ο τρόπος της κατανομής τους, κλπ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κερκυραίων αφού άκουσε την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία γινόταν ακριβής περιγραφή των ενεργειών του δήμου, τουλάχιστον από πέρυσι που ξαναέγινε αντίστοιχη συζήτηση, τοποθετήθηκε με απολογητικό ύφος . Έκανε αναφορά στον φορέα διαχείρισης, αποδίδοντας ουσιαστικά ευθύνες στο υπουργείο Πολιτισμού που δεν εχει βάλει σε μια τάξη το Ιστορικό Κέντρο και συνεπώς τους μόνιμους κατοίκους του αλλά τα έβαλε ¨ και με όλους όσοι δεν τον έχουν αφήσει ακόμη να λειτουργήσει το περιφερειακό πάρκινγκ στο οικόπεδο του Λυρικού Θεάτρου, χωρίς βέβαια να προχωρήσει σε ονοματολογία.
Οι κάτοικοι αντέδρασαν στα όσα είπε ο δήμαρχος, καθώς επαναλάμβαναν πως δεν έχει γίνει ούτε μια ενέργεια από πλευράς του. Ο δήμαρχος δεν απάντησε επί της ουσίας ενώ στην πρώτη μισή ωρα περίπου έφυγε λόγω ανηλλειμένων υποχρεώσεων.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι μεταξύ άλλων ζητούν να παραμείνει η οδός Αρσενίου ανοικτή αποκλειστικά για την κίνηση των οχημάτων των μόνιμων κατοίκων του ιστορικού κέντρου αλλά και εκείνων που εισέρχονται στην πλατεία κατόπιν αδείας.
Επίσης ζητούν ελεύθεση 24ωρη κίνηση στο Ιστορικό κέντρο και όχι μόνο τις ώρες που έχει προσδιορίσει σήμερα ο δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: