Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στις 25 Απριλίου οι Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Την Κυριακή 25 Απριλίου θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα εκλογές για την ανάδειξη των νέων Οργάνων Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την περίοδο 2010 - 2013.

Στην Κέρκυρα, την ψήφο των 500 περίπου διπλωματούχων μηχανικών, μελών του τοπικού Τμήματος, θα διεκδικήσουν τέσσερις συνδυασμοί υποψηφίων:

* Η Αριστερή Πρωτοβουλία, με εκπρόσωπο τον κ. Αρσένη Ρίγγα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό,
* Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, με εκπρόσωπο τον κ. Θεμιστοκλή Σούλο, Πολιτικό Μηχανικό,
* Η Πανεπιστημονική, με εκπρόσωπο τον κ. Γεράσιμο Σκλαβούνο, Πολιτικό Μηχανικό,
* Η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Νικόλαο Σπίγγο, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό,

και ο μεμονωμένος υποψήφιος , κ. Σπυρίδων Αργυρός, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν το Νοέμβριο αλλά αναβλήθηκαν λόγω των εθνικών εκλογών.

Από τις εκλογές θα αναδειχθούν τα 155 αιρετά μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας, τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, τα οποία μετέχουν στην Αντιπροσωπεία, τα 4 αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών του ΤΕΕ και τα 15 αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εδρεύει στην Αθήνα.

Θα αναδειχθούν επίσης τα μέλη των Αντιπροσωπειών των 17 Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ (25 τον αριθμό για την Κέρκυρα), από τις οποίες στη συνέχεια θα εκλεγούν οι τοπικές Διοικούσες Επιτροπές και τα 5 μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ.

Ηλεκτρονικά και πάλι η έκδοση των αποτελεσμάτων


Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά με τη χρήση μεθόδων και μέσων της Πληροφορικής, με σκοπό να εξασφαλιστεί ταχύτητα και εγκυρότητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πληροφοριών του TEE, που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να προσφέρει σύγχρονες και απολύτως χρηστικές υπηρεσίες προς τους διπλωματούχους μηχανικούς, έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό διαχείρισης υποψηφιοτήτων, παραγωγής και ελέγχου των ψηφοδελτίων, σάρωσης, αναγνώρισης, ελέγχου και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης, καθώς και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Η ψηφοφορία θα γίνει σε 160 εκλογικά τμήματα, σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων 60 θα βρίσκονται στην Αθήνα. Τοπικά, το εκλογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13. Στις Εφορευτικές Επιτροπές προΐστανται δικαστικοί λειτουργοί.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκλογές στο ΤΕΕ είναι οι μαζικότερες που γίνονται στη χώρα μας (μετά τις εκλογές για το Κοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση), αφού εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι ένας στους εκατό πολίτες της χώρας.

Αναλυτικά στοιχεία για τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους στην Κέρκυρα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τοπικού Τμήματος, στη διεύθυνση http://www.teekerk.gr/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: