Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Παρουσία της ΕΤΙΝ στην έκθεση του Βουκουρεστίου


Πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 25-28/3/10 η έκθεση ΤΤΒ- ROMEXPO, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση στη Ρουμανία και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον TOUR OPERATORS και κοινού(45.000 επισκέπτες).

Η ΕΤΙΝ στα πλαίσια της προσπάθειας να προσεγγίσει τις αγορές των βαλκανικών χωρών και να προβάλει την εύκολη πρόσβαση προς τα νησιά μας μέσω της Εγνατίας οδού, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτή και έδωσε την ευκαιρία στους τοπικούς Τ.Ο. αλλά και στο κοινό να γνωρίσουν τις ομορφιές των Ιονίων νήσων και να κάνουν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα,τους Παξούς, την Λευκάδα, το Μεγανησι, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Η Ρουμανία είναι μια χώρα στην Ε.Ε., έχει πληθυσμό περίπου 22 εκατ. και για πρώτη τους προτίμηση οι κάτοικοί της δηλώνουν την Ελλάδα .

Σαν αγαπημένο τους προορισμό δηλώνουν κατά προτεραιότητα την Χαλκιδική, την Κέρκυρα και την Ρόδο, ενώ η ΕΤΙΝ με άξονα την Εγνατία αλλά και την Ιόνια οδό έδωσε την δυνατότητα να γίνει σαφέστερος ο τρόπος των μεμονωμένων μετακινούμενων τουριστών κι έτσι να αυξηθούν οι επισκέπτες προς τα Ιόνια νησιά.

Στα πλαίσια αυτά υπήρξαν επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία αλλά και ενδιαφερόμενα ΜΜΕ. Επίσης το πλούσιο υλικό διανεμήθηκε στους επισκέπτες του περιπτέρου που λόγω και της εθνικής γιορτής της 25 Μαρτίου είχε έντονο Ελληνικό χρώμα και σηματοδότησε με την κίνηση του ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης.

Η παρουσία των Ιόνιων νησιών υποστήριξαν με την παρουσία τους από την Κέρκυρα ο αντινομάρχης κ. Χρ Σκούρτης, ο Αντώνης Δαφνης και ο Γ.Κάφυρης, από την Λευκάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ.Γεωργάκης , ο Δήμαρχος Σφακιωτών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ.Γιώργος Κούρτης, η κ.Ρούλα Χαλκιοπούλου και η κ. Άννα Θερμού, από την Κεφαλονιά η Αλεξάνδρα Λάντου και Μ.Β.Ζησιμος. και από την ΕΤΙΝ ο Π.Σκληρός.

Στον διευθυντή του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Ν.Διακολιό ο οποίος βοήθησε στην προσπάθεια αυτή, δόθηκαν προσκλήσεις της ΓΓ ΠΙΝ κ. Β.Αλεξανδρίδου για δημοσιογράφους του Ρουμανικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου να επισκεφθούν τα Ιόνια νησιά ώστε να γίνουν πιο αναγνωρίσιμος προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: