Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Σύλλογος εργαζομένων ΥΠΑ: Προβλήματα στη λειτουργία τουν αεροδρομίου



Στα γνωστά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αναφέρθηκαν σήμερα τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας,με αφορμή την επικείμενη έναρξη της θερινής σεζόν στο Ιωαν. Καποδίστριας.
Τα προβλήματα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γ.Μαυρωνά,συνοψίζονται σε:
Ελλείψεις προσωπικού
Υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις που δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας και ενίοτε προκαλούν μεγάλες δαπάνες στο δημόσιο για την περιοδική-εποχιακή κάλυψή τους.
Εκσυχρονισμό αερολιμένα
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρωνά, το αεροδρόμιο τα τελευταία 6 χρόνια εγκαταλείφθηκε στην τύχη του με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της διοίκησης της ΥΠΑ. Οπως υποστήριξε, αυτό έγινε σκόπιμα προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ.
Στάθηκε επίσης στη ανάγκη έργων και παρεμβάσεων για τον υποσταθμό μέσης τάσης, το αποχετευτικό,το χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, τις αίθουσες αναχωρήσεων κλπ.
Γενικά προβλήματα
Αναφορά έγινε ακόμη, σε θέματα υγεινής και ασφάλειας όπου τονίστηκε το πρόβλημα που δημιουργούν στους εργαζόμενους οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έχουν εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο κ.α.
Επίσης, στη δυσοσμία της τάφρου Κωτσέλα, στα προβλήματα στο πάρκιγκ του αερολιμένα όπου επικρατεί χάος κατά τη θερινή περίοδο και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι αναχωρούντες επιβάτες πτήσεων τσάρτερ καθώς μεταφέρονται στο αεροδρόμιο 3-4 ώρες πριν την πτήση τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: