Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Την Κυριακή η 1η CΙCLOVIA






Η 1η Ciclovia, μια πρωτότυπη εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά» στο πλαίσιο της προώθησης του ποδηλάτου, αλλά και του περπατήματος στην πόλη της Κέρκυρας θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.


Στο πλαίσιο αυτό αποκλεισμένο θα είναι το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας και η παραλιακή της Γαρίτσας για τα οχήματα κάθε είδους από τις 11 το πρωί της ημέρας εκείνης, προκειμένου να αποδοθούν οι δρόμοι στους ποδηλάτες, τους χρήστες πατινιών και τους πεζούς.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον εκπρόσωπο της Ορθοπεταλιάς Κ. Τσιριγκάκη , ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τόνισε ότι το ποδήλατο, μπορεί να γίνει ένα ουσιαστικό μέσο μεταφοράς αλλά και ψυχαγωγίας για πόλεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως αυτά της πόλης της Κέρκυρας.

«Τα οχήματα κάνουν τη ζωή μας δύσκολη και γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές διεξόδους. Στη συνείδησή μας, μπαίνει σιγά σιγά η ανάγκη ύπαρξης των ποδηλατοδρόμων. Οι ποδηλατικοί σύλλογοι που υποστηρίζουν στην ουσία μια νέα μορφή καθημερινής ζωής, είναι οι φυσικοί σύμμαχοι του Δήμου».

Ο κ.Τσιριγγάκης επεσήμανε ότι απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στη χρήση μη ρυπογόνων μεταφορικών μέσων.

« Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εκδήλωση η οποία θα προβάλει την πόλη μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι περιοχές που θα αποκλειστούν για τρεις ώρες την Κυριακή είναι στην ουσία αυτοί που διατρέχουν το ιστορικό κέντρο με όρια την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που θα παραμείνει στην κυκλοφορία και του εσωτερικού της Γαρίτσας που επίσης θα μείνει στην κυκλοφορία προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο φόρτος της παραλιακής που θα είναι αποκλεισμένη».

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων, και 16 φορείς όπως η Αδελφότης Μαντουκιωτών, η Αστρονομική, η ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος, ο ΕΛΟΑ, η Κερκυραϊκή Λέσχη Ποδηλάτου, Corfuland, ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου, η Εφορία Προσκόπων, η πολιτιστική κίνηση «9 Μούσες», ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης», ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η «Στήριξη», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων, η Φωτογραφική Λέσχη και η CPROMOTION.

Δεν υπάρχουν σχόλια: