Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις Μικάλεφ για ΧΥΤΑ, Φοίνικα και Καλλικράτη


Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη, η άμεση ανάγκη αποκατάστασης του Φοίνικα και τα έργα στο Γ’ κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ.

Για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση ο Δήμαρχος, επεσήμανε ότι, αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μοχλό μιας αναπτυξιακής κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει η χώρα μας και είναι η μοναδική ευκαιρία προκειμένου να έρθουν καλύτερες μέρες για την Τ.Α.

«Είμαι υπέρμαχος του σχεδίου Καλλικράτης, ανεξάρτητα από τις θυσίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Βέβαια, τίθεται το ζήτημα αν το κράτος έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει οικονομικά την Τ.Α. Νομίζω ότι βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο, ανεξάρτητα από την γκρίνια των Δημάρχων. Θεωρώ ότι με την αύξηση του ΦΠΑ και σε συνδυασμό με τους πόρους από τη αναπροσαρμογή του φορολογικού συστήματος, θα βρεθούν κονδύλια έστω και αν αυτά δεν θα είναι ικανά για να υποστηρίξουν στο σύνολό του το νέο σχέδιο».


Ο κ. Μικάλεφ εκτίμησε ότι οι συνενώσεις και ο αριθμός των Δήμων αποτελούν δευτερεύον ζήτημα, αφού αυτό που προέχει είναι να γίνει ο Καλλικράτης, η αποκέντρωση, οι αιρετές Περιφέρειες.

Συνάντηση στην Αθήνα

Ανέφερε ακόμη ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση των ΤΕΔΚ στην Αθήνα και εκεί θα συζητηθούν, όλα όσα απασχολούν την Τ.Α. για το συγκεκριμένο θέμα.

ΧΥΤΑ Μέσης: Ολοκληρώνονται τα έργα

Για το μείζον θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Κερκυραίων σημείωσε ότι ,βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους τα έργα που εκτελούνται στο Γ’ Κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Πρόσθεσε ότι, ο Σύνδεσμος εξοπλίζει και τους δύο ΧΥΤΑ με εργαλεία και μηχανήματα τα οποία δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν ξανά, όπως λειτουργούσε έως τώρα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αλλά θα υπάρχει μια σωστή διαχείριση με γνώμονα τους πολίτες και το περιβάλλον.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το ΧΥΤΑ Νότου σημείωσε ότι, έχει γίνει μια άριστη δουλειά και το μόνο που απομένει είναι η αδειοδότηση της λειτουργίας του από τη Νομαρχία.

Σημείωσε ότι,εντός της εβδομάδας θα πρέπει να ζητηθεί η ολοκλήρωση η υπογραφή της μελέτης η οποία εκκρεμεί στην ΠΙΝ, καθώς και από το Νομάρχη η υπογραφή της αδειοδότησης του έργου.

Για το Φοίνικα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Μικάλεφ κάλεσε για μια ακόμα φορά σε εγρήγορση όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου του Φοίνικα.

«Πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην υλοποιηθεί τελικά αυτό το σημαντικό για την ιστορία της Κέρκυρας έργο. Εχουμε μια ώριμη μελέτη η οποία έχει επαινεθεί απ’ όλους.

Το ζητούμενο είναι να βρεθεί εκείνη η χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής γιατί αλλιώς δε νοείται πόλη ενταγμένη στα μνημεία της UNESCO, να μην διαθέτει πολιτιστικές υποδομές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: