Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η ομιλία του Γιώργου Καλούδη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι μέτρα αναγκαστικά, είναι μέτρα έκτακτης ανάγκης, δεν είναι μέτρα ΠΑΣΟΚ, είναι μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδας μας από τη χρεωκοπία, με κάλυψε με αυτή τη τοποθέτηση ο Πρόεδρος, τον στήριζα και οφείλουν όλοι να τον στηρίξουν. Ο λαός βλέπει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να γυρνάει όλο τον κόσμο με ένα αεροπλάνο, να τρέχει για να σώσει τη χώρα, το εκτιμάει αυτό και έχει ακόμα ανοχή.

Οφείλουμε όλοι να τον στηρίξουμε. Στηρίζω και στήριζα τον Πρόεδρο. Όμως δεν στηρίζουν οι υπουργοί: Το ένα τρίτο των υπουργών τα στηρίζουν, το ένα τρίτο των υπουργών δεν τα στηρίζει εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή τους είτε με δημόσιες τοποθετήσεις είτε με διαρροές στον τύπο και στα λοιπά ΜΜΕ, και το ένα τρίτο των υπουργών και υφυπουργών είναι εξαφανισμένο, εκλαμβάνοντας τη πολιτική ως πασσαρέλλα,ως καλλιστεία.

Τα μέτρα πρέπει να βγούν να τα στηρίξουν δημόσια πρώτα οι υπουργοί.

Ο λαός ζητά να πληρώσουν και οι υπεύθυνοι. Για να πληρώνουν και οι υπεύθυνοι πρέπει να μη παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών με κάθε πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Χρειάζεται να ψηφισθεί νέος νόμος για την ευθύνη υπουργών, με τον οποίο τα αδικήματα των υπουργών, βουλευτών θα υπόκεινται στην 8ετή παραγραφή που υπόκεινται και τα αδικήματα των πολιτών.

Οι φόροι είναι ένας τρόπος για να μειωθούν τα ελλείμματα, ο άλλος και σημαντικότερος είναι να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας και μη έχοντας βιομηχανία οι δύο βασικές πηγές πλούτου της χώρας είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία και γι αυτά δεν γνωρίζουμε το σχέδιο δράσης.

Ο κόσμος έχει ακόμα ανοχή γιατί περιμένει την ανάπτυξη. Η μικρομεσαία τάξη χειμάζεται.Η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα, χρειάζεται να πέσει αμέσως χρήμα στην αγορά.


Η επιδότηση των αγροτών, η 2η δόση δεν καταβλήθηκε ακόμα, παρά τις υποσχέσεις ότι θα καταβαλλόνταν το αργότερο στις 15 Μάρτη. Οι επιλογές διοικήσεων έχει καθυστερήσει για ένα εξάμηνο, ανεξήγητα, και οι λίγες επιλογές που έγιναν δεν ήταν οι καλύτερες. Η διαφάνεια απαιτεί να δοθούν όλα τα βιογραφικά στη δημοσιότητα.

Ο Πρόεδρος είπε ότι το κράτος δεν θα είναι λάφυρο του κόμματος, αλλά κάποια πρόσωπα το θεωρούν λάφυρό τους.

Το κόμμα μας ενδιαφέρει και ως πεδίο παραγωγής πολιτικής και ως υποστηρικτικός πολιτικός οργανισμός.

Το κόμμα μας δεν λειτουργεί σε κανένα επίπεδο, άρα δεν λειτουργεί και δημοκρατικά.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να λειτουργήσει δημοκρατικά.

Για τον Καλλικράτη:

Οι πολύ λίγοι Δήμοι δεν είναι Αυτοδιοίκηση, μπορεί να είναι Νομαρχίες ή Επαρχεία αλλά δεν είναι Αυτοδιοίκηση.Ας αναλογισθεί ο υπουργός Εσωτερικών γιατί το 1912 ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατήργησε τους Δήμους και επανέφερε τις Κοινότητες.

Όχι μυστικές πελατειακές προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών για τους Δήμους.

Καθαρές δημόσιες προτάσεις για τους συνενωμένους Δήμους. Οι Νομαρχιακές, Περιφερειακές Επιτροπές, το Εθνικό Συμβούλιο να έχουν λόγο.

Ποιά είναι η πολιτική των συμμαχιών μας για τον 2ο Γύρο των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών;

Όχι βέβαια το ΚΚΕ, το οποίο είναι μία βαθειά ποτισμένη αντιπασοκική συντηρητική δύναμη που συνεργάζεται πότε υπόγεια πότε φανερά με τη Ν.Δ.

Όσες απεργίες προκάλεσε στα 6 χρόναι Ν.Δ. το ΚΚΕ, προκάλεσε τους 3 πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Η εμπειρία έδειξε ότι στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές γίνονταν συναλλαγές και περίεργες συνεργασίες, σχεδόν παντού σε όλη την Ελλάδα.

Καταθέτω τη πρόταση οι Περιφερειακές εκλογές να διεξάγονται σε άλλον χρόνο από αυτόν των Δημοτικών εκλογών, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, και κάθε 5 χρόνια. Από τη μεθεπόμενη θητεία να διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές για να υπάρχει και μείωση των εξόδων του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: