Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Νομαρχία: Συνεχίζονται οι δράσεις για την τουριστική προβολή

Σε Βουκουρέστι, Νάπολη και Παρίσι συνεχίστηκαν οι δράσεις της αντινομαρχίας Τουρισμού, για την τουριστική προβολή της Κέρκυρας.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης προχώρησε σήμερα σε ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας της Ν.Α. στις διεθνείς εκθέσεις.

Ειδικότερα:

Στο Βουκουρέστι όπου,βραβεύτηκε το ελληνικό περίπτερο ως το καλύτερο, παρουσιάστηκε γκάλοπ του ΕΟΤ στο οποίο, οι Ρουμάνοι πολίτες ψήφισαν την Ελλάδα πρώτο τουριστικό προορισμό ενώ δημοφιλέστερες περιοχές αναδείχθηκαν Κέρκυρα και Χαλκιδική.

«Είναι μια αγορά που χρειάζεται να προσεχθεί. Με την Εγνατία μπορούν πιο εύκολα πλέον οι Ρουμάνοι, να ρθουν στην Κέρκυρα. Βέβαια οι εκεί τουριστικοί πράκτορες ανέφεραν ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με άλλες αγορές όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Κύπρος, χώρες που προωθούν με διάφορους και επιτυχημένους τρόπους το τουριστικό τους προιόν» ,πρόσθεσε ο κ. Σκούρτης.

Παρίσι

Μετά την έκθεση του Παρισιού, είναι ξεκάθαρο πως στη Γαλλία υπάρχει τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα και την Κέρκυρα ειδικότερα. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, δεν είναι μεγάλος ο αριθμός τους, ωστόσο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Νάπολη

Στην έκθεση της Νάπολης όπου συμμετέχει η Ν.Α. την τελευταία διετία και εστιάζει στον Ιταλικό Νότο, έγιναν και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες , να επανέλθει η ιταλική αγορά στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος.

Αιχμές για Γκερέκου

Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις της υφυπ. Τουρισμού-Πολιτισμού Αντζ. Γκερέκου, ο αντινομάρχης απάντησε πως η Νομαρχία είχε από πέρυσι προχωρήσει σε επαφες με τη RyanAir.

Οπως χαρακτηριστικά, τόνισε, «μέχρι πέρυσι το υπ. Τουρισμού και ο ΕΟΤ στήριζαν χρηματικά διαφημιστικές δράσεις προβολής.

Ηταν 180.000 ευρώ που βοηθούσαν σημαντικά. Φέτος κόπηκαν και αυτά αλλά και πόροι που θα δοθούν μέσω των Κ.Α.Π. για την διαφήμιση» .

Εν κατακλείδι, ανέφερε ότι, αν δε μεσολαβήσει η υφυπουργός, τέτοιες δράσεις δε θα μπορούν να υλοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: