Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Συνάντηση ΚΕΔΚΕ με τα ΔΣ των ΤΕΔΚ και τους δημάρχους για τον «Καλλικράτη»

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πορεία του Προγράμματος «Καλλικράτης» πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ με τις Διοικήσεις των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας και τους δημάρχους των πρωτευουσών στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των αιρετών το πρώτο συμπέρασμα που αναδείχθηκε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να οραματίζεται και να πιστεύει στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια.

Ωστόσο αυτό που υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι ότι θα πρέπει να μηδενιστεί κάθε πιθανότητα της καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αλλοίωσης και νόθευσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας και ευκαιρίας τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για την ίδια τη χώρα.

«Αλίμονο αν δούμε, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης στην ομιλία του, τον ‘Καλλικράτη’ που θα έχουμε συμφωνήσει και καταλήξει, να αλλοιώνεται στη Βουλή. Ή αν, για παράδειγμα, τα κριτήρια για τη χωροθέτηση των νέων δήμων, δούμε, ότι είναι διαφορετικά από αυτά που είχαμε όλοι μαζί συμφωνήσει στο συνέδριο της Αυτοδιοίκησης στην Κυλλήνη. Τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για μας θα αποτελέσει «casus belli».

΄Αλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μία από τις κακοδαιμονίες που συνόδευσε καθόλη την πορεία του τον «Καποδίστρια» είναι και αυτή. Αν είναι να πορευτούμε και τώρα έτσι, το καλύτερο θα είναι να μη ξεκινήσει καθόλου. Και κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» .

Τέλος οι δήμαρχοι αποφάσισαν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου να προχωρήσουν στη σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» .

Ζητούν δε από την κυβέρνηση το προσχέδιο νόμου να δοθεί έγκαιρα για διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση και πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος να συζητηθεί πριν το συνέδριο της Αυτοδιοίκησης, σε όλες τις Τοπικές Ενώσεις των Δήμων της χώρας.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: