Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η απόφαση της ΕΓΕΣΥΚ για την επίσχεση εργασίας



Με απόφαση της Γ.Σ. η ΕΓΕΣΥΚ προχωρά μεθαύριο σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενη, όπως το σύνολο του κλαδου πανελλαδικά, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις περικοπές των κονδυλίων των εφημεριών και την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.


Ειδικότερα η απόφαση της Γ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών έχει ως εξής:

Η κυβερνητική οικονομική πολιτική, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θα επιφέρει την πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης,

-Με την αναστολή προσλήψεων γιατρών - νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού σε μόνιμες θέσεις

-Με την εφαρμογή περισσότερο ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, με τις προσλήψεις επικουρικών και όχι μόνιμων ιατρών

-Με τη μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών (μείωση του δώρου Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων κατά 30%, περικοπές επιδομάτων κατά 12%, κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών με 20%, κατάργηση του αφορολόγητου επιδόματος βιβλιοθήκης, αύξηση του ΦΠΑ) και τη μείωση των αποδοχών των υπόλοιπων υγειονομικών.

-Με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων

-Με τη μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Συγκεκριμένα, για το νοσοκομείο της Κέρκυρας το κονδύλιο για τις εφημερίες του 2010 είναι μειωμένο. Απλήρωτες παραμένουν εξ ολοκλήρου οι εφημερίες Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010.

Με την συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική καταστρατηγείται κατάφορα η συλλογική σύμβαση γιατρών - πολιτείας αλλά και οι σχετικές διατάξεις του ίδιου του νόμου 37511-3-2009, ο οποίος υποτίθεται ότι εξακολουθεί να ισχύει. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.

Απαιτούμε

- Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών οικονομικών μέτρων που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους υγειονομικούς

- Άμεση υλοποίηση της συλλογικής σύμβασης όπως νομοθετήθηκε και από τον ν.3754/09.

- καμία περικοπή στις αποδοχές μας

- να γίνουν άμεσα οι 2000 προσλήψεις ιατρών σε νέες θέσεις και να δρομολογηθούν οι άλλες 2500 που προβλέπονται για το 2010, καθώς και οι 5500 προσλήψεις λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων που προβλέπει ο ν.3754/09.

- να ανασταλούν άμεσα οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ, με πρώτη την πρόσληψη γιατρών επικουρικών και λοιπών συμβασιούχων ιατρών.

- Καμία περικοπή στα κονδύλια εφημεριών. Άμεση επιπρόσθετη χορήγηση 100 εκ.ευρώ για τις εφημερίες όλων των νοσοκομειακών γιατρών και που θα εγγυηθεί την πραγματοποίηση και πληρωμή στο ακέραιο πλήρων και ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών. Άμεση καταβολή περικομμένων αλλά δεδουλευμένων εφημεριών (περικοπή για ειδικευόμενους και ειδικευμένους), Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010 (για ειδικευόμενους και ειδικευμένους).

Καλούμε

τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας σε κοινό αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης.

Αποφασίζουμε


· Επίσχεση Εργασίας ειδικευόμενων και ειδικευμένων από την Τετάρτη 24/03/2010, δηλαδή αποχή από τα τακτικά ιατρεία και τακτικά χειρουργία.

Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου από την Τετάρτη και μετά, η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.·

Δεν υπάρχουν σχόλια: