Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Για τα εκπαιδευτικά προβλήματα του νομού ενημερώθηκε ο Γ.Γ. του Υπ.Παιδείας


Σε ενημερωτική συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Μάχο Γαβαλά και εκπροσώπους της Α/βάθμιας-Β/Βάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Δασκάλων συμμετείχε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Βασίλειος Κουλαϊδής που βρέθηκε στο νησί,προσκεκλημένος των διοργανωτών των εκδηλώσεων για την εβδομάδα βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, επισκέφθηκε το χώρο των γενικών λυκείων.
Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του τύπου,ο Γ.Γ. του Υπουργείου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι,τα Ιόνια Νησιά και ειδικά η Κέρκυρα, έχει μια σπουδαία πολιτιστική παράδοση η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί με στόχο την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης.
Στις συναντήσεις που είχε με τους εκπαιδευτικούς, διαπίστωσε τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και τους διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του υπουργείου να συμβάλει στη λύση τους.
«Πρόκειται για προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη σχολική στέγη αλλά και ειδικά ζητήματα του νομού και της Περιφέρειας. Οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, δουλεύουν με αυταπάρνηση και το Υπ. Παιδείας θεωρεί ότι με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτικό, μπορεί να βοηθήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων μας.
Έχουμε ειδικές δράσεις για τα προγράμματα σπουδών, τα ολοήμερα σχολεία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αυτοαξιολόγηση κ.α. Ως προς την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον, αφού πρώτα υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στα πρώτα επίπεδα της εκπαίδευσης».


Ο Μ.Γαβαλάς

Από την πλευρά του ο περιφ. Διευθυντής εκπαίδευσης τόνισε ότι οι επαφές με τους εκπαιδευτικούς φορείς είχαν στο επίκεντρο τα προβλήματα παιδείας του νομού, στην ανάδειξή το και την δρομολόγηση λύσεων.
Επεσήμανε ότι τα εκπαιδευτικά προβλήματα στο σύνολο της περιφέρειας είναι αυξημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: