Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κ. Γρηγορόπουλος και Γιάννης Αλαμάνος στις διοικήσεις Νοσοκομείου και Ψυχιατρείου

Τέλος δόθηκε στην απαράδεκτη καθυστέρηση για τον διορισμό διοικήσεων στο Γενικό Νοσοκομείο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Το Υπ. Υγείας άναψε «πράσινο» ανακοινώνοντας τα ονόματα των Κώστα Γρηγορόπουλου και Γιάννη Αλαμάνου αντίστοιχα, για την θέση των διοικητών των δύο ιδρυμάτων.

Ο κ. Γρηγορόπουλος, προιστάμενος της Κτηνιατρικής υπηρεσίας και νομ. σύμβουλος, έχει και στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος του ΓΝΚ,ενώ ο κ. Αλαμάνος είναι καθηγητής ιατρικής και εργαζόταν ως σήμερα στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Πατρών.

Με τον διορισμό του κ. Γρηγορόπουλου και της διοίκησης του ΓΝΚ αναμένεται να επισπευθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του νοσοκομείου στο νέο κτίριο.

Επίσχεση εργασίας

Στο μεταξύ, αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις περικοπές των κονδυλίων των εφημεριών και την παραβίαση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Χθες στον «χορό» των επισχέσεων μπήκαν μεταξύ άλλων, γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας και του Κοργιαλένειου - Μπενάκειου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Κέρκυρας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας την επόμενη εβδομάδα.

Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, οι εκπρόσωποι των γιατρών αποφάσισαν την γενίκευση των επισχέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι θα παρέχουν κάλυψη σε όσους γιατρούς επιλέγουν να εφαρμόσουν το 48ωρο εβδομαδιαίας απασχόλησης που συνεπάγεται την πραγματοποίηση έως τεσσάρων εφημεριών τον μήνα.

Επιπλέον, προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία για τη μεθεπόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: