Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σύλλογος Δασκάλων: Καμία δέσμευση σε αιτήματα και προβλήματα από το Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας


Καμία δέσμευση απέναντι στα εκπαιδευτικά προβλήματα και αιτήματα των εκπαιδευτικών, δεν έλαβε ο Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας κατά την εδώ επίσκεψή του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Κέρκυρας Λάμπρο Τασούλα.

«Ενώ του κατατέθηκε υπόμνημα με θέματα που αφορούν τόσο την εκπαίδευση όσο και τους εκπαιδευτικούς και συζητήθηκαν θέματα αιχμής, όπως οι υλικοτεχνικές υποδομές, η έγκυρη στελέχωση των σχολείων με προσωπικό, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο Γ.Γ. δεν δεσμεύτηκε για κάποιο από αυτά τα θέματα. Σε ότι αφορά τις υποδομές μας τόνισε πως υπάρχουν κάποια χρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία όμως θα διατεθούν για όλα τα σχολεία της χώρας και έτσι δεν δικαιούμαστε κάτι το συγκεκριμένο στην Κέρκυρα».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας σε ότι αφορά την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς εξέφρασε επιφυλάξεις για την μείωση που θα υπάρχει στους εκπαιδευτικούς κατά 50% στο μόνιμο προσωπικό και 70% στους αναπληρωτές ( ο κ. Κουλαιδής δήλωσε πως θα γίνει μια ορθολογική διαχείριση του προσωπικού και μέσα από αυτήν την ενέργεια θα κυλίσει η νέα χρονιά χωρίς προβλήματα).

Σε ότι αφορά τις μεταφορές των μαθητών, δήλωσε πως είναι κάτι που στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα κάθε χρόνο στο κράτος. Εχει συσταθεί μια επιτροπή από το Υπουργείο, την Περιφέρεια και τη Νομαρχία,η οποία και θα υποδείξει το πώς θα διατεθούν οι πόροι για την μεταφορά των μαθητών.

Για το μόνο θέμα που έθεσε ως προτεραιότητα για το υπουργείο ήταν ο διορισμός, από το νέο χρόνο, των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: