Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ


Συνήλθε χθες στην Στρογγυλή η Γ.Σ. των εργαζομένων του Ακτή Μεσογγής και επαναδιατύπωσε την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης της 28/02/2010 η οποία παραμένει επίκαιρη.
Παράλληλα προσθέτει και τα εξής:
«Στο διάστημα που πέρασε από την προηγούμενη συνέλευση έχουν προκύψει τα ακόλουθα γεγονότα:
* Η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο.
* Η συκοφαντική επίθεση κατά του Προέδρου του Σωματείου και του αγώνα μας από εργοδοτικούς συνδικαλιστές, πολιτικούς παράγοντες και ορισμένους εκπρόσωπους των Μέσων Ενημέρωσης.
* Ο ορισμός από το Πρωτοδικείο Αθηνών του μεσολαβητή στην διαδικασία συνδιαλλαγής του Ακτή Μεσογγής.
* Η αναβολή εκδίκασης της αγωγής μας κατά του Ακτή Μεσογγής.
* Η ανοιχτή επιστολή της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους.
Σε ότι αφορά τα παραπάνω, η γενική συνέλευση απαντάει ως εξής:
α) Μετά την πρόταση των εργαζομένων για λειτουργία του ξενοδοχείου με έκτακτα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, την αποδοχή του αιτήματος από το Υπουργείο και την άρνηση της επιχείρησης να δεχτεί την πρόταση αποδεικνύεται περίτρανα το παιχνίδι που παίζει η επιχείρηση σε βάρος των εργαζομένων και των επαγγελματιών της περιοχής. Τέρμα στα ψέματα περί έλλειψης κρατήσεων, αδυναμίες κ.τ.λ. Στόχος της επιχείρησης είναι για άλλη μια φορά να αποφύγει την κάλυψη των υποχρεώσεων της.
β) Η συκοφαντική επίθεση κατά του Προέδρου του Σωματείου μας, Σταμάτη Πελάη, έχει στόχο να χτυπήσει τον αγώνα μας και να υπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Να δημιουργήσει την εντύπωση ότι φταίμε εμείς και όχι η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων.
Όλες οι ενέργειες του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου είναι αποτέλεσμα δικών μας αποφάσεων και εντολών μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις.
Η δεκαπενθήμερη (15) κινητοποίηση του καλοκαιριού, ήταν δική μας επιλογή με καθημερινή ανανέωση της απόφασης. Η αναστολή της κινητοποίησης, η συμφωνία, οι ημερομηνίες, η προσημείωση ακινήτου, η ποινική ρήτρα, οι επιταγές, οι αγωγές και ο τρόπος χειρισμού τους πέρασαν από την δική μας έγκριση. Οι αποφάσεις μας ήταν ομόφωνες παρουσία ολόκληρου του ΔΣ του Σωματείου καθώς και αυτών που όψιμα ισχυρίζονται άλλα.
Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εκτελούν δικές μας εντολές και έχουν χειριστεί το ζήτημά μας με τον καλύτερο τρόπο.
γ) Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δεχόμαστε να μπούμε σε καθεστώς συνδιαλλαγής. Ο κόπος και ο ιδρώτας μας δεν παζαρεύονται. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε περικοπή των οφειλομένων μας.
δ) Διαμαρτυρόμαστε για την αναβολή που δόθηκε στην εκδίκαση της αγωγής μας της 19 Μάρτη και απαιτούμε την οριστική εκδίκαση των αγωγών μας στις 14 του Μάη. Ζητάμε από το Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων να διαψεύσει την φημολογία περί προσχηματικής απεργίας της 14 Μαΐου, ώστε να αποφύγει το φόρτο εργασίας από τις τέσσερις (4) αγωγές.
ε) Η επιχείρηση για άλλη μια φορά, μέσα και από την ανοιχτή της επιστολή υποτιμά την νοημοσύνη μας, λέγοντας ότι υποκινηθήκαμε από την συνδικαλιστική μας ηγεσία. Υποκινητές ήταν η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, τα εργασιακά προβλήματα και η φημολογία που διέρρεε από κύκλους της επιχείρησης πριν ανοίξει το ξενοδοχείο ότι στο τέλος της σαιζόν το ξενοδοχείο θα κλείσει και θα χάσουμε τα χρήματά μας.
Η στάση της επιχείρησης από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνει την φημολογία.
Εν πάση περιπτώσει, αν η εργοδοσία ψάχνει για υποκινητές μπορεί κάλλιστα να τους βρει στον καθρέφτη. Σε ότι αφορά την οικονομική δύναμη του ξενοδοχείου εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι το Ακτή Μεσογγής ήταν και παραμένει ένα πραγματικό ‘χρυσορυχείο’. Ειδικά το 2008 έκανε το μεγαλύτερο ρεκόρ διανυκτερεύσεων στην ιστορία του και όμως αυτή τη χρονιά είχαμε τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις δεδουλευμένων που έφτασαν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου του 2009 και καταβλήθηκαν μετά από μια εβδομάδα απεργίας..
Για ποια οικονομική κρίση και παραμύθια μας μιλάει???
Σε ότι αφορά την αναφορά της επιχείρησης πως κανείς δεν έχασε ποτέ παρά τις καθυστερήσεις, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
* Χάσαμε χιλιάδες ένσημα από την ανασφάλιστη εργασία.
* Χάσαμε χιλιάδες ευρώ από την μισθολογική αφαίμαξη που αποδείχτηκε το φετινό Σεπτέμβρη με τις διορθώσεις στις μισθοδοσίες.
* Χάσαμε από την υγεία μας και την ζωή μας με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την μείωση του προσωπικού στο μισό.
* Χάσαμε από τους τόκους που πληρώνουμε σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες γιατί η επιχείρηση μας χρωστούσε.
Αντίθετα ας αναλογιστεί η εργοδότρια πόσες φορές έχει κτίσει το ξενοδοχείο της από εμάς.
* Από τους φόρους και τις κρατήσεις μας με τις κρατικές επιδοτήσεις και τις χαριστικές ρυθμίσεις.
* Από τα ένσημα και τις περικοπές των δεδουλευμένων μας.
* Από τους τόκους του άτοκου δανείου που έπαιρνε κάθε χρόνο από εμάς κρατώντας αυθαίρετα τους μισθούς μας.
* Από την εκμετάλλευση της υπεραξίας της εργασίας μας.
Το ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ δεν δικαιούται κανείς επιχειρηματίας να το κλείσει επειδή έτσι βολεύει τα συμφέροντά του.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διατηρήσει το ξενοδοχείο ανοιχτό, διασφαλίζοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και των απασχολούμενων με τον τουρισμό στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: