Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική σύνδεση Αμβρακίας-Ακτίου

Υπογράφηκαν σήμερα οι συμβάσεις κατασκευής της οδικής σύνδεσης Αμβρακίας – Ακτίου.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρόκειται για σοβαρό έργο στη Δυτική Ελλάδα, αφού θα συνδέει την Ιόνια Οδό με τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Το έργο είναι συνολικού μήκους 48 χλμ. και έχει προϋπολογισμό 291 εκατ. Ευρώ και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας». Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του έργου είναι επτά ανισόπεδοι κόμβοι, είκοσι έξι κάτω διαβάσεις, τέσσερις άνω διαβάσεις, τρεις κοιλαδογέφυρες καθώς και επτά γέφυρες ρεμάτων.
Σημειώνεται ότι για το θέμα της οδικής σύνδεσης Αμβρακίας – Ακτίου, οι Νομάρχες Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας είχαν συναντηθεί στις 8 Μαρτίου του 2007 με τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ζητώντας τη σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με την Ιόνια Οδό.
Τονίζεται ότι το έργο αυτό ενδιαφέρει ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα καθώς βελτιώνει και εκσυγχρονίζει τη σύνδεση της παραιόνιας (Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Άκτιο) με την Ιόνια Οδό (λίμνη Αμβρακία νότια της Αμφιλοχίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: