Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Υψηλή τιμητική διάκριση στην Επίτιμη Πρόξενο της Αυστρίας στην Κέρκυρα


Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010, ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Dr. Michael Linhart, απένειμε στην κυρία Margit Tropper, η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας στην Κέρκυρα, το Χρυσό Παράσημο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Αυστριακή Δημοκρατία.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε λόγω του υποδειγματικού της έργου για την εμβάθυνση των ελληνο-αυστριακών σχέσεων, της εξαιρετικά σημαντικής συνδρομής της στην επίλυση προξενικών υποθέσεων Αυστριακών υπηκόων καθώς και των προσπαθειών της για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εικόνας της Αυστρίας στην Ελλάδα.
Η Κέρκυρα και η Αυστρία είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους εδώ και χρόνια με διάφορους τρόπους. Ήδη η Αυτοκράτειρα Elisabeth („Sissi“) είχε επιλέξει το καταπράσινο αυτό νησί ως το αγαπημένο της νησί. Το 1994 υπογράφηκε πανηγυρικά στην Κέρκυρα η Συνθήκη Ένταξης της Αυστρίας στην ΕΕ. Σήμερα η Κέρκυρα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς των Αυστριακών τουριστών.
Το 2000 άρχισε να λειτουργεί το Επίτιμο Προξενείο στην Κέρκυρα υπό την Margit Tropper. Η Margit Tropper υπηρέτησε σε αυτή τη θέση έως το 2009 επιδεικνύοντας όχι μόνο εξαιρετικό επαγγελματισμό, βαθύτατη αφοσίωση και μεγάλη προθυμία να παράσχει τη συνδρομή της, αλλά διέθετε πάντα και την ικανότητα, να φροντίζει με μεγάλη ανθρωπιά και προσωπική ζεστασιά τους Αυστριακούς τουρίστες που περιέρχονταν σε κατάσταση ανάγκης και να τους βοηθάει γρήγορα και αποτελεσματικά σε αυτές τις καταστάσεις.
Όπως υπογράμμισε ο Πρέσβης κ. Linhart κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης στο σπίτι του, „η Margit Tropper με τις εξαίσιες επαφές της και τις άοκνες και υποδειγματικές της προσπάθειες εκπροσώπησε άψογα τα πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά συμφέροντα της Αυστρίας στην Κέρκυρα και με τον τρόπο αυτό συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της εξαίρετης εικόνας, την οποία απολαμβάνει η Αυστρία στην Κέρκυρα“.
Το έξοχο έργο της Margit Tropper ως Επίτιμης Προξένου στην Κέρκυρα αναγνωρίστηκε στην εκδήλωση και από την παρουσία πολλών υψηλών προσκεκλημένων, μεταξύ άλλων του Βουλευτή Κέρκυρας και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Δένδια καθώς και της Προέδρου του Συλλόγου Αυστριακών στην Ελλάδα, Δρ. Ελφρίντε Δαμαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: