Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ: Μετεγκατάσταση με ελλείψεις προσωπικού;


''Μια επίσκεψη στην Αθήνα, ήταν αρκετή να ξεφουσκώσει τον "άκρατο επαναστατικό" λόγο του γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου'',επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Και συνεχίζει ως εξής:
Έτσι μετά τη συνάντηση με την υπουργό Υγείας αποφασίστηκε να γίνει η μετεγκατάσταση στο κτίριο του νέου νοσοκομείου μέχρι τον Ιούνιο και να λειτουργήσει με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Δηλαδή προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ελαστικές σχέσεις εργασίας, γιατρούς με μπλοκάκια. Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα της κοινής ανθυγιεινής πολιτικής που έχουν εφαρμόσει εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υλοποιώντας τις κατευθύνεις της Ε.Ε. Μια πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα και έχει μετατρέψει το νοσοκομείο σε επιχείρηση και τους ασθενείς σε πελάτες.
Το εμπορευματοποιημένο αυτό σύστημα υγείας και η παράλληλη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας όχι μόνο δεν οδηγεί στην αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας αλλά στην συνεχή υποβάθμισή τους και στην εκτόξευση των ιδιωτικών δαπανών για την υγεία στο 58% του συνόλου των δαπανών υγείας.

Η συνεχής υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας του νομού το μόνο που έχει διασφαλίσει είναι η απρόσκοπτη ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας και η συνεχής κερδοφορία του.

Είναι αλήθεια ότι το κτίριο του νέου νοσοκομείου είναι πολύ καλλίτερο από το υπάρχον όμως δεν αρκεί μόνο αυτό, απαιτείται να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και κυρίως η κατάλληλη επάνδρωσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό που θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σε διαφορετική περίπτωση η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου μπορεί να γίνει, όμως οι κάτοικοι της Κέρκυρας και οι επισκέπτες θα συνεχίζουν να μην έχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που τους αρμόζει αφού προσωπικό θα παραμείνει τι ίδιο που υπάρχει σήμερα και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα που υπάρχουν στο οργανισμό.

Στον επίλογο η Ν.Ε. του ΚΚΕ καλεί τον κερκυραικό λαό, άμεσα πιο δυναμικά και μαχητικά να απαιτήσει:

o Την μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στο νέο κτίριο με όρους που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.
o Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του προσωπικού που υπάρχουν σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
o Την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία-πρόνοια.
o Την στελέχωση του ΕΚΑΒ.
o Την δημιουργία δημόσιων υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και ιατρικής της εργασίας ως βασικού δικτύου της Αβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με επίκεντρο τα κέντρα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: