Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το Μάιο η δικαστική απόφαση για τη τραγωδία του Corkyra

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αναμένεται να κλείσει η υπόθεση που άνοιξε στα μέσα Οκτωβρίου του 2006 και που έθεσε την Κέρκυρα στην επικαιρότητα των δελτίων ειδήσεων παγκοσμίως. Σε δυο μήνες εκτιμάται πως θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση σχετική με το ποιός ή ποιοί ευθύνονται τελικώς για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των δυο ανήλικων παιδιών από την Βρετανία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σήμερα ολοκληρώθηκε το 4ο μέρος της δίκης με την κατάθεση των δυο υπαλλήλων που εργάζονταν στην υποδοχή του ξενοδοχείου κατά την περίοδο της διαμονής των Βρετανών, του υποδιευθυντή καθώς και μέλους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Οι ερωτήσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών κινήθηκαν γύρω από τις αρμοδιότητες του Τεχνικού Τμήματος του ξενοδοχείου, υπό την έννοια πού τελειώνουν οι ευθύνες των μόνιμων τεχνικών της επιχείρησης και πού αρχίζουν του εξωτερικού συνεργείου. Παραλλήλως, οι καταθέσεις των μαρτύρων κατευθύνθηκαν γύρω από την ασθένεια που παρουσίασε οικογένεια που διέμεινε στο ίδιο bungalow του ξενοδοχείου μια εβδομάδα πριν από την άτυχη οικογένεια, καθώς οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για μέθη των ατόμων ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί στα πρακτικά του βιβλίου συμβάντων, αφού οι οικογένεια είχε νοσήσει λόγω γαστρεντερίτιδας.
Ο δικηγόρος των Βρετανών Θωμάς Αθανσίου μάλιστα ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει εντολή προκειμένου να τους προσκομιστεί το περιβόητο βιβλίο συμβάντων το οποίο αναμένεται να διαλευκάνει πολλά από τα αδιευκρίνιστα σημεία της υπόθεσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την κατάθεση ακόμη 5 μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: