Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

H Ελλάδα χτίζει γέφυρες τουριστικής συνεργασίας με την Αυστραλία μέσω του κρίκετ


Ένα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα άθλημα, άνοιξε στη Μελβούρνη τις πόρτες της Βουλής και του μεγαλύτερου αυστραλιανού αθλητικού οργανισμού, του Cricket Australia και πήρε χώρο δημοσιότητας σε μεγάλες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτας συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης κ. James Merlino. Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ επισκέπτονται την Αυστραλία, με σκοπό την προσέλκυση ομάδων στο παγκόσμιο τουρνουά που θα διοργανωθεί το προσεχές καλοκαίρι στην Κέρκυρα.

Η συνάντηση στη Βουλή έγινε με πρωτοβουλία του -ελληνικής καταγωγής- βουλευτή και πρώην Υπουργού Τουρισμού της τοπικής κυβέρνησης κ. Γιάννη Πανταζόπουλου, με τη συμμετοχή των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Ελλάδα κ.κ. Martin Foley, Martin Dixon, που προεδρεύουν της Επιτροπής και των βουλευτών κ.κ. Νίκου Κότσιρα και Γιάννη Πανταζόπουλου. Επίσης, ενημερώθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Robin Scott, Murray Thompson και Richard Dalla-Riva.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα και στους παριστάμενους βουλευτές αναλύθηκε η πολύχρονη (σχεδόν δύο αιώνων) ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, οι στόχοι και το οργανόγραμμα του τουρνουά και τους διανεμήθηκε έντυπο υλικό με πληροφορίες αθλητικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της αυστραλιανής κυβέρνησης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας που διαφαίνονται, επιβεβαίωσαν την προτίμησή τους για την Ελλάδα και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σε συγκεκριμένα αιτήματα.
Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές μάλιστα συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης με κάποιον δήμο της Κέρκυρας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Πανταζόπουλος ξενάγησε την ελληνική αποστολή στο κτίριο του Κοινοβουλίου.
Η ελληνική αποστολή στην Αυστραλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Πηγή: traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: