Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αντιδρούν οι αργυροχρυσοχόοι στην επιβολή φόρου πολυτελείας


Την έντονη αντίδρασή του, στην επιβολή φόρου πολυτελείας στα κοσμηματοπωλεία, (10% πέραν του 2% της αύξησης Φ.Π.Α.), εκφράζει ο Σύνδεσμος Αργυροχρυσοχόων Κέρκυρας. Κατάργηση της σχετικής απόφασης ζητά ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Τσερεμής (φωτο) εκτιμώντας ότι τα χιλιάδες τουριστικά καταστήματα που σήμερα πωλούν είδη αργυροχρυσοχοΐας θα κλείσουν, όταν οι γείτονες μας Τούρκοι και Κύπριοι, ανταγωνιστές σε επίπεδο τουρισμού της Ελλάδος,αρχίσουν να ενημερώνουν τους επισκέπτες τους ότι, τα κοσμήματα μας είναι ακριβότερα λόγω φόρου.
Ο κ. Τσερεμής επισημαίνει ακόμη ότι, ο φόρος πολυτελείας δημιουργεί πλεονέκτημα στις χώρες που εξάγουν παράνομα κοσμήματα στην Ελλάδα, οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές και τους χιλιάδες τουρίστες της χώρας μας ,να αγοράσουν τέτοια είδη αργυροχρυσοχοΐας , από το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο, τη γειτονική Σόφια, ή ακόμα και μέσω internet. Στην περίπτωση αυτή, το Δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε το νέο αυξημένο ΦΠΑ, ούτε φόρο εισοδήματος από το κατάστημα μας. Και καταλήγει:
«Ζητάμε την συμπαράσταση των ζωντανών κυττάρων της χώρας στην προσπάθεια μας να πείσουμε την κυβέρνηση στην απόσυρση η την τροποποίηση του φόρου πολυτελείας, δίνοντας σ΄ εμάς την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία της οικονομικής κρίσης.
Τη στιγμή που απ όλους αναγνωρίζεται, ότι μια από τις αιτίες της σημερινής οικονομικής κρίσης είναι η αποξήλωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν μπορεί να θεωρείται είδος πολυτελείας ένα κόσμημα Ελληνικής παραγωγής και εργοστασιακής αξίας 100 ευρώ , όταν ένα αυτοκίνητο εισαγόμενο με εργοστασιακή τιμή 16.999 ευρώ δεν θεωρείται είδος πολυτελείας .
Γνωρίζουμε πως απαιτούνται σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και θα οδηγήσουν σε δυσμενέστερη θέση την ελληνική αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: