Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ν.Δένδιας: Δεν υπάρχει οικόπεδο για τις Φυλακές, μας εμπαίζουν Γκερέκου-Καστανίδης


Αμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Ν. Δένδια στις πρόσφατες αναφορές της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου μετά την συνάντησή της με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και τις σχετικές δηλώσεις για προβλήματα στη χωροθέτηση νέων φυλακών στην Κέρκυρα. Στη συνέντευξη του Σαββάτου ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, δεν μπορεί να υπάρχουν προβλήματα χωροθέτησης, τη στιγμή που δεν υπάρχει οικόπεδο,αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

«Αυτό το οποίο είχε συμβεί, είναι ότι υπήρχε πρόβλεψη από εμάς 1.100.000€ περίπου και είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός, ήταν στο στάδιο της υπογραφής από το Γ.Γ. για να επιλεγεί οικόπεδο.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιλεγμένο οικόπεδο για να υπάρχει θέμα χωροθέτησης και νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να δίνονται τέτοιες πρόχειρες απαντήσεις από την πλευρά του Υπουργείου, ή εάν δεν αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυτό, να δίνονται τέτοιες πρόχειρες απαντήσεις από την πλευρά του γραφείου της κ. Υφυπουργού. Αυτά είναι αστεία πράγματα, εμπαίζεται η Κερκυραϊκή κοινωνία κατά κωμικό τρόπο», τόνισε ο πρώην υπουργός και συνέχισε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει η Κερκυραϊκή κοινωνία να ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης , όπως είχε ήδη προβλεφθεί, να υπάρξει και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή νέου οικοπέδου ανέγερσης φυλακών και από κει και πέρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, να μετατραπεί το υπάρχον κτίριο των φυλακών σε Μνημείο της Ανθρώπινης Ελευθερίας.
Μετά από σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για το οικόπεδο είχε φτάσει σε τελική φάση και έπρεπε να επανυπογραφεί απλώς από τον νέο Γ.Γ. του Υπουργείου.
«Είχαν προβλεφθεί τα χρήματα από το ΤΑΧΔΙΚ , είχαν ληφθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις και είχαν γίνει όλες οι διαδικασίες. Για κάποιο λόγο, άγνωστο σε μας, σταμάτησαν πλέον οι διαδικασίες με την εκλογή της νέας κυβέρνησης και ελπίζαμε ότι θα συνεχίσουν κάποια στιγμή. Τώρα λοιπόν παίρνουμε μια απάντηση περί προβλημάτων χωροθέτησης οικοπέδου, το οποίο δεν έχει επιλεγεί».

Καταστροφικό νομοθέτημα

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα ο κ. Δένδιας,ε κτίμησε ότι πρόκειται για καταστροφικό νομοθέτημα, το οποίο ανοίγει διάπλατα τις πύλες της χώρας στην εισροή δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών.
«Είναι ένα νομοθέτημα, το οποίο θα δημιουργήσει απεριόριστα προβλήματα στο μέλλον και ανεξήγητο γιατί η κυβέρνηση παίρνει μια τέτοια πρωτοβουλία, τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από μια βαθιά οικονομική κρίση και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανεργία.
Δεν έχει έννοια πια να ζητήσουμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να λογικευτεί, όμως θέλω να προειδοποιήσω την Κερκυραϊκή Κοινωνία για το τι μας περιμένει τα χρόνια που έρχονται.
Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, με τις μετρήσεις που υπάρχουν, κάθε χρόνο μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 600.000 παράνομοι μετανάστες, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί από εδώ και εμπρός ….», κατέληξε ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: