Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΝΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ

Ενώ σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Αντζ. Γκερέκου επίκειται ο διορισμός διοίκησης στο Γ.Ν.Κ, ο βουλευτής Ν. Δένδιας στη συνέντευξη του Σαββάτου, χαρακτήρισε προκλητική τη συνεχιζόμενη έλλειψη Διοίκησης στο νοσοκομείο, ενώ διανύουμε τον 6ο μήνα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οπως δήλωσε, ΄΄το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει τον 6ο μήνα της κυβερνητικής του θητείας και,το να μην έχει ακόμη ορίσει διοίκηση στο Νοσοκομείο ,πόσο μάλλον, να μην έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης, είναι μια πρόκληση για τον πολίτη. Αποτελεί πρόκληση και για την Ε.Ε. που έχει συνεισφέρει οικονομικά σ’ αυτό το έργο.Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ορίσει μια διοίκηση σ’ ένα περιφερειακό νοσοκομείο είναι βέβαιο ότι είναι μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να βγάλει τον τόπο από οποιαδήποτε κρίση και μάλιστα μικρή , όχι τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουμε΄΄.

Επιστολή σε Γκερέκου για RYANAIR


Στο μεταξύ, με αφορμή την επικείμενη έναρξη για πρώτη φορά πτήσεων για συγκεκριμένους ελληνικούς προορισμούς , της εταιρίας Ryanair, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο σήμερα, ο κ. Δένδιας με επιστολή του στην υφυπ. Τουρισμού-Πολιτισμού Α. Γκερέκου, την καλεί να κάνει ότι μπορεί ,ώστε η εταιρία να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα πτήσεων της και την Κέρκυρα.

΄΄Την στιγμή που ο Κερκυραϊκός Τουρισμός χειμάζεται, μια εταιρία αυτής της μορφής εάν πετά και μάλιστα από δύο προορισμούς στην Κέρκυρα έχει πάρα πολλά να προσφέρει και είναι κρίμα να έχει στο πρόγραμμά της προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κως που απέχουν από την Ευρώπη διπλάσια απόσταση από ότι η Κέρκυρα. Εάν χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας η Ryanair, για να συμπεριλάβει την Κέρκυρα στους προορισμούς της νομίζω ότι το Υπουργείο μπορεί να την παράσχει, διότι θα είναι τεράστιο το όφελος και η επιτυχία που θα προσφέρει για την Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι η Ryanair θα πετάξει προς το Βόλο, τη Ρόδο και την Κω από δύο διαφορετικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, από Πέργαμο και Φρανκφούρτη.

Οικειοπούνται έργα της Ν.Δ.


Στη συνέχεια ο βουλευτής σχολίασε με επικριτικό τρόπο, τις δηλώσεις της κ. Γκερέκου σχετικά με τα έργα στο νομό επί των ημερών της ΝΔ:

«Η πραγματικότητα είναι ότι επί ΝΔ, το 2009, όλα τα σημαντικά έργα στο νομό ξεκόλλησαν και έτρεξαν . Επίσης πραγματικότητα είναι ότι, από τον Οκτώβρη του 2009 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, όλα τα έργα σταμάτησαν με εξαίρεση το Δικαστικό Μέγαρο, επειδή υπήρχε Διοίκηση στην Θέμιδα Κατασκευαστική υποδειχθείσα από τη Ν.Δ. και εμένα.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να απαξιώσει ότι έχει κάνει η ΝΔ , για να εμφανίσει πιθανότατα στο μέλλον, ότι τα έργα που έχουν γίνει οφείλονται σε δικές του δραστηριότητες. Αυτό το οποίο χρειάζεται να συμβεί είναι να αφήσει τις αστειότητες και να προχωρήσει τα έργα για να μη χαθούν τα χρήματα. Οι προσπάθειες οικειοποιήσεως των έργων των άλλων δεν τιμά κανένα πολιτικό, ο καθένας μας έχει την συνεισφορά του, αλλά τελικά τα έργα ανήκουν στο Ελληνικό λαό, από το υστέρημα του οποίου πληρώνονται.

Αθλητικές υποδομές

Τέλος, ο κ. Δένδιας ζήτησε την κατασκευή νέου εθνικού σταδίου στην Κέρκυρα, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

« Ήδη έχουν δοθεί επί των ημερών μας πολλά χρήματα σ’ αυτό το κατά την άποψη μου ακατάλληλο εθνικό στάδιο, εν μέρει για το στέγαστρο , εν μέρει για άλλες εργασίες εκσυγχρονισμού ,για το χλοοτάπητα που φτιάχτηκε τρεις φορές και επίσης είναι έτοιμη η βάση, μια πολύ ακριβή βάση λόγω της φύσεως του εδάφους, για να φτιαχτεί εξέδρα στο πέταλο.

Το ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό μας κατηγορούσε ότι δεν κάναμε τίποτα. Παρόλα αυτά εκτός από αυτό έγιναν πάνω από 11 περιφερειακά γήπεδα στο νομό, με τη συνεργασία και της Νομαρχίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι πολύ πιο αξιόλογη προσφορά στην Κερκυραϊκή νεολαία από ένα κεντρικό γήπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι αυτό.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό μας κατηγορούσε για την κατάσταση του σταδίου τώρα ήρθε ο καιρός να το φτιάξει, όχι απλώς να φτιάξει το πέταλο που είναι κατά 70% ολοκληρωμένο, αλλά είναι καιρός να προχωρήσει και να φτιάξει ένα καινούργιο εθνικό στάδιο για να τιμήσει αυτά τα οποία έλεγε προεκλογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: