Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

«Ενδιάμεση» λύση η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου


Στην «ενδιάμεση» λύση, της μετεγκατάστασης δηλαδή, στο νέο νοσοκομείο τον Μάιο ή Ιούνιο και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέχρι να έρθει το μόνιμο, κατέληξε η συνάντηση του γραμματέα της Ν.Ε. Μάκη Μπούκα με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ωστόσο για το «καυτό» θέμα της τοποθέτησης διοίκησης στο νοσοκομείο δεν υπήρξε σαφής ημερομηνία, απλά η δέσμευση ότι τοποθετούνται τις επόμενες μέρες διοικήσεις στα νοσοκομεία.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης, ο γραμματέας της Ν.Ε. «πρόκειται για λύση που ικανοποιεί το αίτημα του κερκυραικού λαού για άμεση μετεγκατάσταση του νοσοκομείου με επαρκές προσωπικό και είναι πρόταση που ενώνει και δεν διαιρεί την κοινωνία».

Ο κ. Μπούκας έθεσε στην υπουργό την ανάγκη αυτόνομης στοχευμένης προκήρυξης για πρόσληψη προσωπικού πέραν των ήδη προκηρυγμένων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τον ακριβή αριθμό του εποχικού προσωπικού που θα απαιτηθεί για το νέο νοσοκομείο θα προσδιορίσει η νέα διοίκηση του νοσοκομείου. Η υπουργός δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση των προσλήψεων πάντα σε συννενόηση με τη διοίκηση.

Στην Κέρκυρα η υπουργός

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αποδέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στην Κέρκυρα και να εξαγγείλει ακριβείς δεσμεύσεις, ωστόσο αυτό δεν προσδιορίστηκε χρονικά και θα γίνει σε κάθε περίπτωση μετά την τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου στο ΓΝΚ.

Αξιοποίηση παλαιού ΓΝΚ

Στη συνάντηση Μπούκα-Ξενογιαννακοπούλου συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου του παλαιού Νοσοκομείου. Τέθηκε το θέμα λειτουργίας του ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, ενόψει μάλιστα της εφαρμογής του σχεδίου ”Καλλικράτης”.

Η Υπουργός επιφυλάχθηκε για τελική δέσμευση σύμφωνα με τον κ. Μπούκα.

ΕΚΑΒ-Κέντρα Υγείας

Στη συνάντηση τέθηκε τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μπούκα,το πρόβλημα του ΕΚΑΒ στο Νομό μας και των πεπαλαιωμένων Οργανισμών των Κέντρων Υγείας καθώς η πλήρωση θέσεων βάσει των σύγχρονων αναγκών.

Τα θέματα αυτά θα εξετασθούν σε συνεργασία με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: