Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Την προσεχή Τρίτη αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου Κέρκυρας μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη κερκυραίων επαγγελματιών κατά του Εμπορικού Συλλόγου με το αιτιολογικό ότι δεν υφίσταται νόμιμη διοίκηση από τις 16-6-2009.

Τότε μετά από την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Σπ. Κοντοσώρου, τα μέλη του Δ.Σ. παρέμειναν 10 αντί 11 που ορίζει το καταστατικό και ο νόμος.
Είχε προηγηθεί στις 6-6-2009 η παραίτηση 5 εκ των 11 τακτικών μελών
(Σπύρος Σκιαδόπουλος Στράτος Ταγκατίδης, Χρήστος Μητσιάλης, Σπύρος Σκιαδόπουλος και Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος), οι οποίοι σε επιστολή τους έκαναν λόγο για παραβίαση της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης του σώματος των μελών του Συλλόγου, καθώς είχαν αποκλειστεί από τη διοικούσα επιτροπή ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τέταρτος, ο έκτος και ο όγδοος σε σταυρούς προτίμησης.
Στην επιστολή τους κατηγορούσαν ευθέως τον τότε πρόεδρο Λ.Λιντοβόηότι χειραγώγησε μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος για να χρησιμοποιήσει την προεδρεία στις πολιτικές του φιλοδοξίες για κατάκτηση της θέσης του δημάρχου Κερκυραίων΄΄.

Ζητούν προσωρινή διοίκηση στον Εμπ. Σύλλογο

«Πρωτόδικα έχουμε δικαιωθεί και περιμένουμε πλέον τον διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο προκειμένου να οδηγηθεί ο εμπορικός κόσμος σε τίμια δημοκρατική και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία και να έχει ένα όργανο που τον βοηθάει σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες»,δήλωσε σήμερα ο κ. Λιτσαρδόπουλος.

Διευκρίνησε παράλληλα ότι στην πρόσφατη ακροαματική διαδικασία τόσο ο μάρτυρας της πλευράς αυτών που κατέθεσαν την προσφυγή όσο και αυτός των αντιδίκων, είπαν την αλήθεια δηλαδή, ότι δεν έγιναν τα προβλεπόμενα που θέτει ο νόμος.

Δηλαδή Γενική Συνέλευση μέσα σε 30 ημέρες από τις εκλογές, από την στιγμή κατά την οποία δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι θέσεις στο Δ.Σ. και υπήρχε 10μελές παράτυπο-παράνομο Δ.Σ., από 11μελές που θα έπρεπε να ήταν βάση του καταστατικού.

«Το θέμα πλέον είναι ποιους θα διορίσει το δικαστήριο και πια θα είναι η αναλογία.Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση 11μελούς Δ.Σ. αποτελούμενο από ότι καλύτερο έχει αυτήν την στιγμή η επαγγελματική και επιχειρηματική κοινότητα με κριτήριο την αξιοσύνη και την αγωνιστική δραστηριότητα και όχι την πολιτική – ιδεολογική προέλευση»,
συνόψισε ο κ. Λιτσαρδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: