Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ- Λουκέτο σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα


Με απεργίες και συλλαλητήρια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψήφισε η Βουλή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση". Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα κάνουν συγκέντρωση, στις 10.00 το πρωί μπροστά από τη Νομαρχία, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σαρόκο.
Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία, όπως και το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους, ως στήριξη στην κινητοποίηση.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει, δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10.00 με 12.00 το πρωί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους κάνουν 4ωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου τους. Το θέμα των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης θα απασχολήσει την προσεχή Δευτέρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο που καλείται να συζητήσει σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης της ΝΑΣΥ.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα κλείσει ουσιαστικά ο εναέριος χώρος της Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας στις 16 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και για 24 ώρες.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην γενική απεργία και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα», καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου. Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: