Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Θετικά μηνύματα από τη Σερβική τουριστική αγορά


Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2010 χαρακτηρίστηκε η Ελλάδα, από μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Σερβίας, γεγονός που χαιρετίζει, όπως είναι φυσικό, η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Με αφορμή την συμμετοχή αντιπροσωπείας τουριστικών φορέων της Κέρκυρας στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Παν. Μπράμος δηλώνει ότι χρειάζεται να υπάρξει και συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια, καθώς όπως εκτιμά, οι βαλκανικές αγορές, αποτελούν το μέλλον της τουριστικής Κέρκυρας.

«Σήμερα, οι οικονομίες των χωρών της πρώην ανατολικής Ευρώπης, είναι ισάξιες των αγορών της πατρίδος μας. Πολλές είναι και σε καλύτερη κατάσταση. Οταν μπορείς π.χ.μέσα σε 8 ώρες να ρθεις με πούλμαν από τη Σόφια, καταλαβαίνουμε όλοι τι προοπτικές ανοίγονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αιχμές

Ο κ.Μπράμος ρωτήθηκε και για την υποβόσκουσα «αντιπαράθεση» με την αντινομαρχία Τουρισμού, χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική που γίνεται στους τουριστικές επιχειρηματίες.

«Πρόσφατα το Ν.Σ. πήρε απόφαση, υποστηρίζοντας τις ταξικές θέσεις του ΠΑΜΕ, που περνούσαν μέσω του σωματείου ξενοδοχουπαλλλήλων. Αδιαφόρησαν για τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Κέρκυρας. Ενέκριναν όλα τα αιτήματα τους και τις υπερβολικές απαιτήσεις τους και έβαλλαν εναντίον των ξενοδόχων.

Κάποιοι μας κατηγορούν ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κέρκυρας. Οι άλλοι φορείς π.χ. οι έμποροι κλπ, συμμετέχουν; Αυτοί που κατηγορούν που συμμετέχουν; Οι αιρετοί άρχοντες δε μας θέλουν, δε μας προσκαλούν καν σε εκθέσεις. Που είναι ο ΚΕ.Ο.Τ.,λειτουργεί;» σημείωσε και έκανε αναφορά στο πρόσωπο του αντινομάρχη Χρ.Σκούρτη.

Μέσα σε όλα αυτά ,ο κ. Μπράμος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα ξενοδοχουπαλλήλων που ζητούν καταβολή δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: