Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΗΣ

Αίτημα προς το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων τους, ζητά η Γ.Σ. των εργαζομένων στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΗ. Από την άλλη ζητά, με ευθύνη του Υπουργού Εργασίας, να ξεκαθαρίσει τώρα η επιχείρηση τις θέσεις της σε σχέση με την καταβολή των δεδουλευμένων και το καθεστώς λειτουργίας την σαιζόν 2010.

Αναλυτικά η απόφαση της Γ.Σ. έχει ως εξής:

1. Καταγγέλλουμε την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας από την ξενοδοχειακή επιχείρηση ‘ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ’. Η εργοδότρια μας χρωστάει τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου 09, Αυγούστου 09, Σεπτεμβρίου 09, Οκτωβρίου 09, Άδεια 09 Επιδόματος Αδείας 09, Δώρο 09 καθώς και ανεξόφλητα ποσά από extra παρασχεθείσα εργασία προηγούμενων ετών.

2. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική συγκάλυψη και συνενοχή. Τέσσερις (4) μήνες μετά την παραβίαση από την εργοδότρια της δικαστικής απόφασης 1079/09, δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική παρέμβαση επίλυσης του προβλήματος. Η κυβερνητική συγκάλυψη ενθαρρύνει την ασυδοσία της εργοδότριας, η οποία προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα εκβιάζει με το ενδεχόμενο μη λειτουργίας της επιχείρησης. Η απουσία του κράτους δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διαχέονται πληροφορίες περί της λειτουργίας ή μη του ξενοδοχείου.

3. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση καλλιέργειας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού σε Μεσογγή και Μωραϊτικα από οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα πέριξ του ξενοδοχείου και απαιτούμε από κάθε αρμόδια αρχή να λάβει μέτρα προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των στελεχών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιαίτερα του προέδρου, Σταμάτη Πελάη.

4. Σχετικά με την διαδικασία της αίτησης συνδιαλλαγής καθώς και τα περί αιτήματος της επιχείρηση για ρύθμιση δηλώνουμε ότι αρνούμαστε κάθε ρύθμιση της καταβολής των δεδουλευμένων μας , τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν καταβληθεί. Αναμένουμε την τοποθέτηση των χρημάτων μας στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν δεχόμαστε καμία εγγύηση από αυτούς που έχουν καταπατήσει ακόμα και δικαστικές αποφάσεις. Απαιτούμε να μην δοθεί καμία αναβολή στην εκδίκαση της κύριας αγωγής μας στις 19 Μάρτη, και να εκδοθεί άμεσα απόφαση. Καλούμε στα δικαστήρια όλο τον κερκυραϊκό λαό να παρακολουθήσει την δίκη.

5. Μοναδική εγγύηση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι ο υπεύθυνος οργανωμένος αγώνας με το σωματείο μας. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με το σωματείο. Η μορφή, ο χρονικός προσδιορισμός και η ένταση των αγώνων μας θα αποφασίζεται κάθε φορά από τις γενικές μας συνελεύσεις. Παρότι τα περιθώρια διαλλακτικότητας μας, λόγω της φύσης του προβλήματος, είναι ανύπαρκτα, εμείς ήμασταν αυτοί που στις 30 Ιουλίου αποδείξαμε τι δεν λειτουργούμε με αδιαλλαξία σε αντίθεση με την επιχείρηση, που επί χρόνια τώρα θρασύτατα μας κρατάει τα χρήματα. Με αίσθημα ευθύνης και πάλι δηλώνουμε ότι δεν συνδέουμε την εξόφληση των δεδουλευμένων μας με την λειτουργία της επιχείρησης το πρώτο διάστημα του καλοκαιριού. Σε αυτό το διάστημα ο αγώνας για την εξόφληση μας και η λειτουργία του ξενοδοχείου δεν έρχονται σε αντιπαράθεση.

6. Είμαστε βέβαιοι ότι στην περίπτωση του ‘ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ’ παίζονται μεγάλα οικονομικά παιχνίδια, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε:

o Να μην δοθεί κανένα περιθώριο νόμιμης καθυστέρησης των δεδουλευμένων μας μέσω της αίτησης συνδιαλλαγής ή άλλης ρύθμισης.

o Να εξοφλήσει το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ τα δεδουλευμένα μας και να τα εισπράξει από τον εργοδότη με τους μηχανισμούς του.

o Να παραταθεί η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όσα ξενοδοχεία οφείλουν δεδουλευμένα έως την ημέρα επαναπρόσληψης.

o Με ευθύνη του Υπουργού Εργασίας, να ξεκαθαρίσει τώρα η επιχείρηση τις θέσεις της σε σχέση με την καταβολή των δεδουλευμένων και το καθεστώς λειτουργίας την σαιζόν 2010.

o Σε περίπτωση μη λειτουργίας του ξενοδοχείου να αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας του τα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας με την Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα, την Εργατική Εστία και έκτακτα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.


7. Με τα παραπάνω αιτήματα ως θέματα συζήτησης ζητάμε από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για την επίλυση του ζητήματος. Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να κλιθούν, η κ. Γεωργούλη, ο Υπουργός Εργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού, οι βουλευτές του νομού, η περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι Μελιτειέων, Κορισσίων, Λευκιμμαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: