Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πλήρης εικόνα των προβλημάτων ενόψει μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου



Συναντήσεις με τους προέδρους του Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Τιμολέων Γκιάτη και Μιχάλη Βαλμά αντίστοιχα καθώς και με την πρόεδρο και μέλη του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στο Νέο ενόψει και της αυριανής συζήτησης του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Από την συζήτηση προέκυψε πλήρης ταύτιση απόψεων στην πρόταση για μετεγκατάσταση του νοσοκομείου από το παλιό στο νέο κτίριο μέσα στην διάρκεια του προσεχούς τριμήνου, με λειτουργία στα τμήματα και στις κλινικές αλλά και τις κλίνες που λειτουργεί σήμερα το παλιό νοσοκομείο.

Επίσης, ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε και ως προς την ανάγκη διεκδίκησης, με όλους τους τρόπους, της πρόσληψης επιπλέον προσωπικού και ιδιαίτερα νοσηλευτικού.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης μετά το τέλος της σύσκεψης με τους προέδρους του Οδοντιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού θα τεθεί σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τίμος Γκιάτης, ανέφερε επιπρόσθετα σχετικά με το θέμα αυτό, ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα η προβλεπόμενη ενοποίηση του Ψυχιατρικού και του Γενικού Νοσοκομείου. Έτσι, όπως διευκρίνισε, θα καταστεί δυνατόν να υπάρξει πληρότητα σε διοικητικό προσωπικό, ώστε η διεκδίκηση προσλήψεων να επικεντρωθεί μόνο σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού.

Συνάντηση και με το Σωματείο Εργαζομένων

Το μεσημέρι, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, παρουσία και του αντινομάρχη Χρ. Σκούρτη, είχε συνάντηση και με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο όπου συζητήθηκε το ίδιο θέμα.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντίρρηση στην μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο, πλην όμως θεωρούν ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση γι’ αυτήν η πρόσληψη ικανού προσωπικού για να λειτουργήσει με επάρκεια και ασφάλεια το ίδρυμα στις νέες του εγκαταστάσεις.

Ο Νομάρχης δεσμεύτηκε να ενσωματώσει στο διεκδικητικό πλαίσιο της πρότασης της Νομαρχίας όλα τα αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού, αιτήματα τα οποία θεωρεί εύλογα, δίκαια και αναγκαία.

Από τη συνάντηση επίσης προέκυψε, ότι έχουν προκηρυχθεί 30 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 39 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από την προκήρυξη 7Κ/2009 και 12 θέσεις προσωπικού από παλαιότερη προκήρυξη.

Ο Νομάρχης υπενθύμισε ότι οι προσλαμβανόμενοι με την τελευταία προκήρυξη θα επιλεγούν με το κριτήριο της εντοπιότητας, άρα θα είναι ντόπιοι και δεν θα φύγουν, ενώ σημείωσε ότι η Υπουργός Υγείας εξήγγειλε την κάλυψη 3.000 θέσεων προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας εντός του 2010.

Τέλος, ο Νομάρχης συμφώνησε με το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ. ότι το αίτημα για την πρόσληψη προσωπικού πρέπει να διεκδικηθεί καί με αγωνιστικό τρόπο και ότι η Νομαρχία θα συμπράξει με τους άλλους τοπικούς φορείς προς την κατεύθυνση αυτή για να πάει όσο γίνεται πιο ισχυρό το μήνυμα της απαίτησης της Κέρκυρας στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: