Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Στην Κέρκυρα το Final Four του Τσάμπιονς Καπ


Το Final Four του Τσάμπιονς Καπ ανέλαβε ο Ολυμπιακός. Η διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουλιαγμένη θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα (9 και 10 Απριλίου).

Στο νησί των "Φαιάκων" έχει επιχειρήσεις (ξενοδοχεία) ο βασικός χορηγός της "ερυθρόλευκης" γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης Γιάννης Κεντ, που έπεισε την LEN να αναθέσει στον Ολυμπιακό το Final Four.

Τη διοργάνωση διεκδίκησε και η Βουλιαγμένη (για το ΟΑΚΑ), αλλά η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που κατάφερε να την αναλάβει.

Γεγονός που ευνόησε στην προσπάθεια ανάληψης του Final Four ήταν η συμμετοχή των Οριτζόντε Κατάνια (Ιταλία) και Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία), οι οποίες είχαν αναλάβει τη διοργάνωση το 2008 και το 2009 αντίστοιχα.

Η κλήρωση των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στη Ρώμη.

Αντωνάκου: "Είμαστε το αουτσάιντερ"

Στην ανάληψη του Final Four από τον Ολυμπιακό, στάθηκε η αθλήτρια της ομάδας Σταυρούλα Αντωνάκου: "Είναι πολύ σημαντικό που το Final Four θα γίνει στην Ελλάδα και η επιλογή της Κέρκυρας ήταν η καλύτερη".

"Σε μία εξαιρετική χρονική περίοδο, μετά το Πάσχα, με καλό καιρό και πολύ κόσμο. Η καλύτερη επιλογή και για το ελληνικό πόλο, αλλά και για μας ως ομάδα, διότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς φιλάθλους στην Κέρκυρα και θα περιμένουμε αρκετό κόσμο στο κολυμβητήριο".

"Τις προηγούμενες φορές που η τελική φάση του Τσάμπιονς Καπ έγινε στην Ελλάδα, το κατέκτησε ελληνική ομάδα και μακάρι το ίδιο να γίνει και τώρα και μακάρι να είμαστε εμείς που θα το κατακτήσουμε. Βέβαια, είμαστε το αουτσάιντερ της διοργάνωσης, αφού έχουμε λιγότερες παρουσίες σε Final Four σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες".

"Το σίγουρο είναι όμως ότι δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αγχος σίγουρα θα υπάρχει, όχι όμως το άγχος του φαβορί. Εχουμε όλοι μας ένα όνειρο, στο μυαλό μας βρίσκεται η κατάκτηση του τροπαίου και όλα είναι πιθανά".

"Εχουμε δείξει δείγματα ανταγωνιστικής ομάδας, έχουμε δείξει ότι κανείς δεν μπορεί να μας υποτιμήσει, διαθέτουμε ταλέντο και έχουμε όρεξη. Επιλογή αντιπάλου στην κλήρωση της επόμενης εβδομάδας δεν υπάρχει. Ισως η Κίρισι να είναι η περισσότερο προσιτή. Το Final Four όμως είναι ισοδύναμο".

Γερόλυμου: "Ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε"


Από πλευράς Βουλιαγμένης τοποθετήθηκε η Αγγελική Γερόλυμου: "Είναι καλό που η τελική φάση του Τσάμπιονς Καπ θα γίνει στην Ελλάδα. Μακάρι να το κατακτήσει και ελληνική ομάδα και μακάρι να είμαστε ξανά εμείς που θα το καταφέρουμε".

"Είναι θετικό για το ελληνικό πόλο που γίνεται στη χώρα μας το Final Four. Αποτελεί αβαντάζ για τις ελληνικές ομάδες. Θα έρθει κόσμος, θα γεμίσει το κολυμβητήριο με ανθρώπους του χώρου, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, σ' ένα υπέροχο νησί και μακάρι να κάνουμε τότε τη δική μας... Ανάσταση".

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η διεθνής παίκτρια τόνισε: "Φαβορί δεν υπάρχει. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές. Εμείς άγχος δεν πρέπει να έχουμε. Ισως μόνο το άγχος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς καλούμαστε να υπερασπιστούμε το τρόπαιο που κατακτήσαμε πέρσι".

"Εχουμε όμως ζήσει την εμπειρία τέτοιων διοργανώσεων τα δύο τελευταία χρόνια, και χάνοντας τον τίτλο, αλλά και κερδίζοντάς τον και έχουμε την ψυχολογία. Επομένως ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, έχουμε τα προσόντα να πετύχουμε, ενώ πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται και λίγη τύχη".
Πηγή: sport24.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: