Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Θετικές οι απαντήσεις για το έργο των φραγμάτων

Το μοναδικό έργο που είναι μελετητικά ώριμο σε τέτοιο βαθμό είναι το έργο των φραγμάτων. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Υδάτινων πόρων ο Υφυπουργός κύριος Μαγκριώτης σήμερα. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Εσπερίων Αλέκος Αυλωνίτης, πρόεδρος του συνδέσμου, οι Δήμαρχοι Θιναλίων Σπύρος Βάρελης και Κορισσίων Βασίλης Χειμαριώτης καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος.
Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα ωφελείται από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτηση του προκειμένου να δείξει απορροφητικότητα.
Οστόσω ο κύριος Αυλωνίτης ζητά να μην εφυσυχάσουν οι Κερκυραικοί φορείς διότι το έργο θα πληρωθεί αρχικά από το Ελληνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με την ένταξη στη ΣΑΕ, που ήδη υπάρχει, και στη συνέχεια τα χρήματα θα εκταμιευτούν από το ταμείο Συνοχής. Η επιφύλαξη του κυρίου Αυλωνίτη αφορά φόβους λόγω των γενικότερων οικονομικών δυσκολιών της χώρας που είναι πιθανόν να επηρεάσουν και τα δημόσια έργα.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης από τους φορείς της Κέρκυρας. Συνολικά η μελέτη πρέπει να εγκριθεί από 8 Δημοτικά συμβούλια και το Νομαρχιακό. Ο κύριος Αυλωνίτης δήλωσε ότι το Δημοτικό συμβούλιο Εσπερίων την ενέκρινε στην προχθεσινή του συνεδρίαση
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: