Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι


΄΄Λουκέτο΄΄ σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, βάζουν την επόμενη Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν προκηρύξει πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Στο επίκεντρο και πάλι το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης. Η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Σοφία Λίβερη επισημαίνει ότι η απεργία γίνεται μέσα σε ένα δυσμενές για τους εργαζόμενους κλίμα, καθώς η κυβέρνηση κατ΄εντολή της Ε.Ε. είναι πρόθυμη να αφαιρέσει δικαιώματα στην εργασία,στην ασφάλιση και την συνταξιοδότηση.

΄΄Οι εργαζόμενοι έχουν ένα μόνο δρόμο, αυτό της αντίστασης και του αγώνα. Να πάρουν το μήνυμα οι κυβερνώντες ότι, δε φταίμε εμείς για τα χάλια του ασφαλιστικού΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ


Το Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ σε σχετική του ανακοίνωσή , υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι ΄΄τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας΄΄.

Ο Σύλλογος Εργ. ΟΤΑ


Τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, στην 24ωρη απεργία της 24ης Φεβρουαρίου, εξήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Βλάσσης.

Όπως δήλωσε΄,΄ οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού αντιμετωπίζουν τα ίδια αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις, μεγαλύτερα προβλήματα από τους συναδέλφους τους σε άλλους νομού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στο Δήμο της Λευκίμμης αλλά και άλλα, «εργαζόμενοι για τους οποίους παρατηρείται μια πλήρης αδιαφορία από τις δημοτικές αρχές».

«Παράλληλα, ζητάμε την μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κερκυραίων στο νέο δημοτικό μέγαρο στο Μαράσλειο, διεκδικούμε ενιαίο μισθολόγιο, κατάργηση όλων των επιδομάτων, την κατάργηση όλων των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών στο δημόσιο, την μείωση των δημόσιων υπηρεσιών και να πληρώσουν πρώτα όλοι όσοι έκαναν αφαίμαξη στον πλούτο του Ελληνικού λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων της Κέρκυρας.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, έξω από το Μαράσλειο Δημοτικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: