Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μ.Βλάσσης:΄΄Οχι σε συμφωνίες εκτός των ορίων νομιμότητας και ηθικής΄΄

Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία 4 εργαζομένων του Δήμου Κερκυραίων που επικρίνουν το Δήμαρχο ότι τοποθετήθηκαν σε άλλη θέση από αυτή που εργαζόταν στην πρώην ΑΝΕΔΚ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γερ. Βλάσσης σε δήλωσή του διευκρινίζει ότι ΄΄δεν αναγνωρίζει ούτε και δέχεται τέτοιου είδους συμφωνίες που γίνονται εκτός των ορίων της νομιμότητας και της ηθικής΄΄.
Παράλληλα,επισημαίνει ότι ΄΄ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν εμπλέκεται σε πολιτικούς και εσωκομματικούς διακοντισμούς οι οποίοι πάντοτε αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων΄΄.
Αναλυτικά,ο κ. Βλάσσης δήλωσε τα εξής:
΄΄Στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατατέθηκε από τέσσερις συναδέλφους –μέλη μας έγγραφη καταγγελία με την οποία κατηγορούν το Δήμαρχο Κερκυραίων κο Σ. Μικάλεφ ότι τους τοποθέτησε σε θέσεις ΔΕ Εισπρακτόρων στο Δήμο Κερκυραίων ενώ αυτοί εργάζονταν ως φύλακες όταν απασχολούνταν στην ΑΝ.Ε.Δ.Κ. αθετώντας σχετική συμφωνία που είχαν κάνει μαζί του πριν τη μεταφορά τους από την ΑΝ.Ε.Δ.Κ. στο Δήμο Κερκυραίων.
Παράλληλα οι συνάδελφοί μας προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας δημοσιοποιώντας την καταγγελία τους αυτή.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας δεν μπορεί να επαληθεύσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη σχετικής συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων εργαζομένων στην ΑΝ.Ε.Δ.Κ. τότε και του Δημάρχου Κερκυραίων διότι:
α) Δεν ήταν παρόν στην εν λόγω συμφωνία κανένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και
β) δεν αναγνωρίζουμε ούτε και δεχόμαστε τέτοιου είδους συμφωνίες που γίνονται εκτός των ορίων της νομιμότητας και της ηθικής. Συμφωνίες που οδηγούν σε ολισθηρά μονοπάτια εξάρτησης και υποταγής το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τους εργαζόμενους.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στον αγώνα για κλείσιμο όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων- υβρίδια πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς- και την μεταφορά των εργαζομένων στους Δήμους.
Όλα τα μέλη μας γνωρίζουν ότι μόνον ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας και ηΠ.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κανείς άλλος.
Δεν χρειαζόμαστε προστάτες από απόσταση ασφαλείας και καθοδηγητές, ούτε και εμπλεκόμαστε σε πολιτικούς και εσωκομματικούς διακοντισμούς οι οποίοι πάντοτε αποβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: