Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σύσκεψη της Γ.Γ. της ΠΙΝ με Δημάρχους για την πορεία των έργων


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματέως ΠΙΝ κ. Βασιλικής Αλεξανδρίδου και τη συμμετοχή των Δημάρχων του νησιού και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων του νησιού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΠΙΝ:

1. Επισημάνθηκε η καλή πορεία υλοποίησης έργων των ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». Συγχρόνως, αποφασίστηκε η κοινή προσπάθεια για το ξεπέρασμα διαδικαστικών προβλημάτων, με στόχο να μην χαθούν πόροι του προγράμματος που προορίζονται για τους ΟΤΑ της Κέρκυρας.
2. Ζητήθηκε η προώθηση των μικρών διαδικαστικών θεμάτων που αφορούν έργα του Γ΄ΚΠΣ που υλοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, ώστε να γίνουν άμεσα και οι αποπληρωμές των έργων αυτών.
3. Ανακοινώθηκε η έναρξη της χρηματοδότησης για το 2010 του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
4. Συζητήθηκαν οι αυξημένες ανάγκες των ΟΤΑ για αποκατάσταση υποδομών από θεομηνίες με φαινόμενα που ήταν ιδιαίτερα έντονα το προηγούμενο διάστημα.
5. Έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με την επισήμανση ότι ένα σημαντικό κομμάτι του (55,7%) αποτελούν τα έργα «γέφυρες» από το Γ΄ΚΠΣ. Τονίστηκε η αναγκαιότητα για ετοιμότητα υποβολής προτάσεων σε άξονες του προγράμματος που έχουν δυνατότητες χρηματοδότησης, καθώς και σε ολοκληρωμένες δράσεις που αναμένεται να εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα.
6. Μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματέα Π.Ι.Ν κας Αλεξανδρίδου έγινε συζήτηση για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης» και συγκεκριμένα τις δυνατότητες που υπάρχουν στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας (αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: