Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Black out στο Νοσοκομείο για 35 λεπτά!


Για 35 λεπτά έμεινε σήμερα το πρωί χωρίς ρεύμα το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η ηλεκτροδότηση διεκόπη στις 10.45 λόγω βλάβης σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ και η γεννήτρια του νοσοκομείου, αν και τέθηκε σε λειτουργία, δεν τροφοδοτούσε αρχικά με ρεύμα το δίκτυο του κτιρίου.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη


Αποτέλεσμα, να μείνουν όλες οι κλινικές χωρίς ρεύμα, ακόμα και οι τρεις ευαίσθητες μονάδες όπως είναι το τμήμα τεχνητού νεφρού, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα χειρουργεία. Σε συναγερμό τέθηκε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μην θρηνήσουμε θύματα.

Από την βλάβη δεν υπήρξε κίνδυνος για τους ασθενείς καθώς τα μηχανήματα στα χειρουργεία και άλλες μονάδες διαθέτουν αυτόνομη εναλλακτική παροχή ρεύματος για την διατήρηση της λειτουργίας τους μέχρι την κανονικής τους τροφοδότηση, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιους λόγους οφείλεται η δυσλειτουργία στο σύστημα γεννητριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ιατρικό προσωπικό, την ώρα τις διακοπής υπήρχε χειρουργείο το οποίο συνέχισε να εξελίσσεται με την βοήθεια φακού. Αρχικώς οι νοσηλευόμενοι πανικοβλήθηκαν, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Στάθης Κουλουρίδης ωστόσο με αντανακλαστικά τετρακέφαλου, όπως είπε γιατροί και νοσηλευτές λειτούργησαν όχι υπό πανικό και ανταπεξήλθαν στις αυξημένες ανάγκες του «σκοτεινού» 35λεπτου που το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: