Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση συνεργασίας Νομάρχη – Δημάρχων Νότου για τα έργα στο οδικό δίκτυο


Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μέσης και της Νότιας Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στην Νομαρχία με την συμμετοχή του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου και των Δημάρχων Αχιλλείων Τάκη Καρύδη, Μελιτειέων Γιάννη Λειβαδιώτη, Κορισσίων Βασίλη Χειμαριώτη και Λευκιμμαίων Σπύρου Γατσούλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μελέτη του έργου παράκαμψης Τρία Γεφύρια - Ποντή για την οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί κοινή συνάντηση με την συμμετοχή της Γ. Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βάσως Αλεξανδρίδου, του μελετητή, του προϊσταμένου της επιβλέπουσας υπηρεσίας και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση αυτή, θα ξεκαθαριστεί η πορεία προς την ολοκλήρωση και συμπλήρωση των μελετών και η υποβολή της πρότασης του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων που αφορά την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.

Κατά την συνάντηση Νομάρχη – Δημάρχων αποφασίστηκε ακόμη να ζητηθεί από την κυβέρνηση η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου της παράκαμψης Μπενιτσών που βρίσκεται σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες.

Άλλα έργα οδοποιίας

Ο Νομάρχης, ο Αντινομάρχης Κώστας. Λέσσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτας Καραλής, ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Μπενίτσες - Μωραΐτικα αλλά και για τα έργα οδοποιίας της Νομαρχίας στη Νότια Κέρκυρα.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση αναφέρθηκαν τα εξής έργα:

1. «Συντήρηση Νότιου Συγκροτήματος» (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ)

* Έγιναν παρεμβάσεις σε Κάβο, Επισκοπιανά, Άγιο Ματθαίο και Λευκίμμη.
* Προς Εκτέλεση είναι: αποκατάσταση βλαβών οδού Μπούκαρη - Πετριτή και περιοχής Στρογγυλής.

2. «Βελτίωση οδού από παράκαμψη Λευκίμμης έως Νεοχώρι» (προϋπολογισμός 245.000 ευρώ)

* Σε εξέλιξη: Έγιναν παρεμβάσεις (χωματουργικά και τεχνικά) για την διαπλάτυνση της οδού.
* Προς εκτέλεση βρίσκεται η ασφαλτόστρωση των επιφανειών της διαπλάτυνσης, η κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων και σε συνέχεια η τελική ασφαλτόστρωση σε όλη την επιφάνεια.

3. «Κατασκευή γέφυρας Βουνιατάδων» (προϋπολογισμός 150.000 ευρώ)

o Έγιναν η κατάληψη της περιοχής για διαπλάτυνση της γέφυρας και
o Ξεκίνησε η θεμελίωση των τοίχων ενώ ξεκινά καί η κατασκευή της γέφυρας.

4. «Βελτίωση δρόμου Κάτω Γαρούνα – Παυλιάνας» (προϋπολογισμός 150.000ευρώ)

* Έγιναν διαπλατύνσεις επικίνδυνων τμημάτων του δρόμου και διευθετήσεις ομβρίων.
* Συνεχίζονται πρόσθετες διαπλατύνσεις και μόλις ολοκληρωθούν αυτές θα ακολουθήσουν τμηματικές ασφαλτοστρώσεις.

5. Με τις εργολαβίες «Αποκαταστάσεις βλαβών οδικού δικτύου Νομού» και την εργολαβία «Διαπλατύνσεις οδού Καμάρας – Αγίων Θεοδώρων» (συνολικού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ), έγιναν διαπλατύνσεις από Καμάρα προς τους Αγίους Θεοδώρους.

6. Με την εργολαβία «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλάβης Επαρχιακής Οδού οικισμού Μπενιτσών» (προϋπολογισμού 45.000 ευρώ), έγινε αποκατάσταση της υποχώρησης του πρανούς της οδού με την κατασκευή νέου τοίχου μήκους περί τα 40 μ. Απομένει η ολοκλήρωση της κατασκευής με την συνέχιση του υπάρχοντός πεζοδρομίου στο μήκος της παρέμβασης.

7. Με την εργολαβία «Κατασκευή πεζοδρομίων» κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο μήκους περί τα 175 μ. στην Μηλιά Κυνοπιαστών.

8. Τέλος, ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η μελέτη Παράκαμψης κάβου ενώ ξεκινά και η εκπόνηση μελέτης νέας χάραξης Μωραίτικα – Καλυβιώτη – Αλυκές.

Με την ευκαιρία της συνάντησης έγινε και ενημέρωση για την εκτέλεση και την προετοιμασία έργων σχολικής στέγης και αθλητικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: