Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Α. Γκερέκου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Valerii Trybukh, είχε χθες η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου.

Στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό κλίμα, επισημάνθηκε μεταξύ των δύο πλευρών η διάθεση και η δυνατότητα που υπάρχει για την ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, βασισμένη σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Η υφυπουργός τόνισε την ανάγκη για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας των δύο χωρών, που θα θέσει τις βάσεις για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες στο χώρο του τουρισμού. Από τον πρέσβη της Ουκρανίας ετέθη το θέμα διεύρυνσης του δικαιώματος χορήγησης βίζας τύπου D (χωρίς δικαίωμα εισόδου στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του Schengen), ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος Ουκρανών ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την Ουκρανία ταξιδεύουν ετησίως 15 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από αυτούς 8 εκατ. ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς και μόλις 42.000 άνθρωποι επισκέπτονται την Ελλάδα. Η κα Γκερέκου δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα της βίζας με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα, ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο τέλος της συνάντησης, η κα Γκερέκου δήλωσε: "Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η προσέλκυση τουριστών όχι μόνο από την Ουκρανία, αλλά και από τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Πιστεύω ότι σε αυτή τη συνάντηση βάλαμε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τουρισμού, μιας συνεργασίας που μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες χώρες και να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για την οικονομία της χώρας μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: