Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο των παιδών στο Corkyra Beach

Ξεκίνησε στα δικαστήρια της Κέρκυρας, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για το θάνατο των δύο παιδιών από την Αγγλία, στο ξενοδοχείο Corkyra Beach τον Οκτώβριο του 2006.
Η ακροαματική διαδικασία γίνεται παρουσία των γονέων των παιδιών αλλά και των συντρόφων τους ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Βρετανικών ΜΜΕ για τη δίκη.

Ήδη, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα απαλλαγής του αξιωματικού της Πυροσβεστικής εξαιτίας παρέλευσης της πενταετίας μεταξύ της υπογραφής της σχετικής άδειας πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων και του βουλεύματος κατηγορίας.
Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση του πατέρα των παιδιών και της συντρόφου του ως μαρκτήρων κατηγορίας. Οι δυο τους βρίσκονταν μαζί με τα δύο παιδιά στο μοιραίο δωμάτιο το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου 2006 και είχαν πέσει σε κώμα εξαιτίας της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα από το σύστημα κλιματισμού.
Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τις 17 Φεβρουαρίου όπου μετά την εξέταση οκτώ μαρτύρων, θα διακοπεί εκ νέου για την 1η Μαρτίου, οπότε και θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση έως την ολοκλήρωσή της.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: