Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός του Δήμου Κερκυραίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010, τον τελευταίο που καταθέτει η παρούσα δημοτική αρχή.
Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Δημάρχου Σωτήρη Μικάλεφ και το Χρύσανθο Σαρλή, καταψηφίστηκε από τους κ.κ. Χάρη Μάστορα (επικεφαλής της ΑΔΗΚ) και Τηλέμαχο Γαβαλά (της παράταξης του κ. Σαρλή), η παράταξη του κ. Τρεπεκλή απείχε, ενώ «παρών» δήλωσε ο Χριστόδουλος Κότσης.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της συνεδρίασης ήταν οι δυο διαφορετικές προσεγγίσεις που αναπτύχθηκαν όσον αφορά το χρέος του Δήμου, ενώ είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, όπως είπε ο δήμαρχος, περισσότερο από το 80% των εσόδων του Δήμου διατίθεται σε ανελαστικές δαπάνες και έξοδα μισθοδοσίας.
Ειδικότερα για το χρέος του Δήμου, οι υποστηρικτές της μιας προσέγγισης έδωσαν έμφαση στις ανάγκες και τις αναπτυξιακές υποχρεώσεις ενός ιστορικού Δήμου, ενώ οι υποστηρικτές της δεύτερης τόνισαν περισσότερο τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού, συνδέοντας το ύψος του χρέους με την προοπτική και επιβίωση του Δήμου.
Πηγή: ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: