Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δημ. Πουλιέζος για τα φράγματα


Η επίσκεψη της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας, του συνδέσμου υδάτινων πόρων στο Υπουργείο Υποδομών, ήταν απολύτως επιβεβλημένη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος.
Οπως είπε, «υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν προβλήματα με τη διαδικασία της δημοπράτησης των φραγμάτων. Αυτές οι πληροφορίες, επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας υπέβαλε σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από τις επαφές που είχαμε ως ΔΕΥΑΚ και ως Σύνδεσμο Υδάτινων Πόρων, προέκυπτε ότι πράγματι υπήρχαν προβλήματα. Έπρεπε να δοθεί ουσιαστική και υπεύθυνη απάντηση. Αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και στη συνάντηση που είχαμε με τονΥφυπουργό κ. Μαγκριώτη και τον Δντή του Γραφείου του κ. Ρέππα, παρουσία του κ. Χαραλάμπους.
Ο κ. Μαγκριώτης μας ενημέρωσε ότι το έργο έχει ενταχθεί στις δημόσιες επενδύσεις και στη συνέχεια η Ε.Ε. θα δώσει το τμήμα που της αναλογεί. Η δημοπράτηση, όπως ανέφερε, θα γίνει στο αμέσως επόμενο εξάμηνο. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα να επισκεφθεί την Κέρκυρα ο κ. Ρέππας και ο κ. Μαγκριώτης.
Θεωρώ ότι το σύνολο των κερκυραϊκών φορέων, η Τ.Α., η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ο κερκυραϊκός Λαός θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Γνωρίζετε ότι περνάμε μια δύσκολη περίοδο ως χώρα, το κράτος έχει τεράστιες υποχρεώσεις και αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να χρηματοδοτήσει από εθνικούς πόρους ένα έργο της τάξης των 280 εκ ευρώ.
Να μην ξεχνάμε ότι και άλλα έργα στην Κέρκυρα δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν αλλά μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νοσοκομείου. Όλοι πρέπει να παρακολουθούμε την όλη διαδικασία, βήμα προς βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: